Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tip na pěkný strop - vaše nápady

Od: tozinek* odpovědí: 17 změna:

zdravím, rádci, potřebuju tip na pěkný, netradiční strop. Rekonstruoval jsem baráček, udělal nový veněc, smrkový trámy, zaklopil prknama, zezhora vata a desky, finále lino, zespoda zůstaly tedy vidět trámy a prkna. Tenkrát /8let tomu nazad/ jsme to vyřešili štípaným bambusem, 2x5m pole jsme připevnili k těm trámům, vypadá to vcelku fajn...chybu to má v tom, že se tam držej pavouci, ale hustě...Nyní přichází čas bambus ze stropu sundat a nahradit to nečím jiným. Nevím, zda-li jsem to popsal dostatečně, výchozí stav jsou trámy cca 1,2m od sebe, smrkové, nahrubo opracované a nad nimi prkna, zespoda nic. Udělat obyč bílý strop ze sadrokartonu nechci, polystyren desky taky ne, nějaký palubky možná, kazety? jeden z nápadů byl plovoucí podlahu na strop! je to řešitelné? any idea? díky, fajn den.T.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

0x

a co korek desky

tozinek*
hodnocení

tzn. udělat strop z něčeho obyč a polepit to korkem...hmmm, to by šlo...dik

standam*

nebo ho dat jen mezi tramy, na celou plochu by se to moc asi nehodilo

tozinek*
hodnocení

no to je fakt, ale je to fajnově zabydlený, trámy jsou nahrubo hoblovaný, taky bych je přiznal, ale ta práce je zbousit, nalakovat, halt to jsem měl udělat, když se stavělo...pozdě, sakra..

hodnocení

0x

proč neudělat na strop jekékoli palubky co se budou právě Vám líbit (pribít hřebíčky nebo přicyhtit sponkami) a obložit tím i trámy? Kamarád nemá trámy ale stropy ve většině místností takhle obložil a nalakuje se to takovým lakem, jaký se Vám bude líbit (barva/odstín). Výsledný efekt je dobrý.

tozinek*
hodnocení

jo, tak nějak to zřejmě dopadne, jen to obložení trámů palubkama si nějak zatím neumím představit...díky

ladislavtikal*
hodnocení

0x

a co treba to podbyt osb deskama a nebo kombiace osb+ a tramy treba sdk nebo palubky nebo palubky a sdk

tozinek*
hodnocení

jasně, ale de mi spíš o něco netradičního.Ppalubky, osb, polystyrenové desky, sádroš mi přijdou jako klasika, bych rád něco jinýho, včetně pěkně zakomponovaného osvětlení, které taky zatím nevím...vím, vymejšlím si blbosti, ale zkouším vás:)

ann*

Co takhle zkusit na strop připevnit koberec s dlouhým vlasem? *smich* to by bylo netradiční

tozinek*
hodnocení

yes, tak to by byl fičák*ua*

ladislavtikal*

tak si tam bejte maskacovou sit na tanky nebo nakladaky nebo rybarskou sit

buss
hodnocení

0x

A, proč chcete zakrýt trámy, desky? Jinde to staví i falešné a vy to schováte. Krásně natřít, volská krev ...

knopka*
hodnocení

0x

Hedvábný balící papír-ale muselo by to být na něco hladkého.Natřete strop lepidlem na tapety,nalepíte ve 2-3 vrstvách papír a muchláte ho,vzniknou takové "muchlaniny",necháte uschnout.:)

dodousek*
hodnocení

0x

Před pár lety jsem toto pomáhal kamarádovi v restauraci.Sehnali jsme staré dveře ale takové ty z masívu jsou jako kazetové(stavo bazar) natřené x vrstvami emajlu-nařezali se na požadované rozměry a pak...nějakým roztokem louhu se to natřelo po nějaké hodině Wapkou opláchlo nechalo uschnout,obrousilo,namořilo a výsledek je super-nevím jak dnes ale před těmi cca10 lety bylo spousta těchto dveří.Hodně úspěchú*klik*

kato*
hodnocení

0x

Mezi trámy sádrokarton a trámy obložit laminem třeba:

Tip na pěkný strop - vaše nápady

hodnocení

0x

V kulturáku v Hodkovicích nad Mohelkou dělali asi před dvaceti lety stropy foukaným drceným korkem. Vypadalo to fakt dost dobře. Viděl jsem to vlastně jenom tam, nikde jinde. Hladkej strop natřeli hnědou syntetickou barvou a pak, teď už nevím přesně čím, na to foukali drcený korek. Jednotlivý částečky korku se přilepily do ještě mokrý barvy, kde náhodou byl malý kousek bez korku tak to nebylo přes tu hnědou barvu vidět. Mě se to tehdy fakt líbilo.

kejki
hodnocení

0x

Nastříkejte bambus Biolitem a máte hotovo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]