Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obložení domu cihlami

Od: angela* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, máme 30 let starý dům s rovnou střechou, na zdech je břizolit, vyměněná dřevěná eurookna. Již několik let přemýšlíme o zateplení, nebo jen nové fasádě. Líbilo by se mi, kdyby byl dům obložený cihlami, jakoby v anglickém stylu. Myslíte, že by to bylo realizovatelné? Muselo by se nějak zateplovat? Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Angelo,

Ano realizovatelné to samozřejmě je. Pokud použijete například obkladové pásky Klinker, vyberete si z mnoha druhů. Zateplení s tím ale nesouvisí, co budet na povrchu. Izolant se musí odvíjet od tepelných ztrát Vašeho domku.

Příklad: dáte "vyměněná dřevěná eurookna." ale jen dvojskla (horší už se nevyrábí :)) nemá význam dávat na stěnu 20cm izolantu. Rovněž tak je třeba sílu přizpůsobit k izolaci ve stropě - podkroví.

Navrhuji zateplit a obklad Klinker, nebo jiné lehčí náhražky.

hodnocení

0x

Nejsem stavař...a ni architekt...

NIcméně už spojení "dům v anglickém stylu" + "rovná střecha"...mne tak nějak "vadí"...

Aby to nedopadlo jak typické "pražské podnikatelské baroko v jihočeské vesnici ozdobené korinstkými sloupy u vchodu"..., takový domeček stojící vedle statku z konce 19. století...to je "lahůdka" pro oči.

Ale jistě...nic mi do toho není...

ann*

Já na estetiku dám, ale už jsem viděla taky takovou "kostku" z cihel a nevypadalo to vůbec špatně! Ba naopak. No a kdyby si s tím chtěl "vyhrát" nemusí třeba to "oblepení třeba falešnýma cihlama" vypadat nejhůř!?

"Kostku z cihel" dejme tomu ano..., ale podle mne to do anglického stylu (který bych do Čech stejně netahal...) bude mít HODNĚ daleko.

On si s tím někdo možná i vyhraje..., ale je otázka zda se to i ekonomicky vyplatí.

ann*

Já to pochopila tak, že to bylo jen přirovnání k tomu anglickému stylu?! Aby se to tu pochopilo.

doplněno 16.12.10 15:30:

Jinak myslím, že i s placatou střechou se dá s určitou nadsázkou hrát na anglický styl, ale k tomu by byly potřeba i jiné prvky, třeba vysoká okna, masivný vstupná dveře, třeba modrý plot ... ;)

jabraka*
hodnocení

0x

Baťovský Zlín je takto koncipován.Kostky a lícovky.

JABRAKA

zdenek28

Přesně, proto tam bydlím a moc se mi tam líbí *frajer*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]