Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu jakým zpúsobem konzervovat ovocné štávy vylisované z odštavovače .předem děkuji...
Tak šťávu jde konzervovat _ sterilací. Ideální je pasterizace, při teplotě 75 °C. Pozor, při vyšších teplotách může výrobek získat "varnou" příchuť! Šťávu lze samozřejmě pasterovat přímo v lahvích (teplota se kontroluje teploměrem zasunutým do hrdla jedné z lahví). Při teplotě 72 až 75 °C činí doba sterilizace 10 minut. Poté se lahve vyjmou a uzavřou korkovými zátkami, sterilovanými 20 minut ve vroucí vodě. Uzavřené lahve je třeba postavit hrdlem dolů. Po zchladnutí je možné ještě zátky ponořit do horkého parafinu. Zchladlé lahve se pak ukládají do sklepa či na jiné chladné místo, nejlépe do vodorovné polohy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.