Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak svítit v chatě bez elektřiny

Od: petrnada* odpovědí: 8 změna:

Cím mám svítit a koukat na televizi na chatě,kde není zavedena elektřina,?Použití plyn.bomby nechci a generátor na benzín je hlučný a drahý provoz

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Kupte si u Vietnamců lucerničky s LED diodami (cena asi 100 Kč), jsou na tužkové baterky, které tam vydrží strašně dlouho! Pak si kupte malou barevnou televizi na 12 V , kterou připojíte na velkou autobaterii (cca 74 Ah). Tento akumulátor si budete v bytě nabíjet ze sítě 220 V a vozit na chatu. Na jedno nabití Vám bude akumulátor napájet televizor celý měsíc. Jinak byste si mohl na chatě dát na stožár vrtuli s dynamem + relé a mohl byste ten akumulátor nabíjet i zde pomocí větru. Pokud byste chtěl malou japonskou televizi (32 cm úhlopříčka) ovšem černobílou na 12 V, tak ji mám doma nevyužitou.

hodnocení

0x

Tak si pořiďte fotovoltaiku když se vám nejjednodůšší způsoby nelíbí *zed*

zima*
hodnocení

0x

Svítit baterkou, nebo petrolejovou lampou ;)

jaty

Já bych doporučil Karbidku, je to lepší, než petrolejka;)

Jinak by se to dalo řešit podobně jako v saturninovy. Generátor, starý kolo a šlapat a šlapat a šlapat :-DDD

15.12.10 19:22
hodnocení

0x

*slunce*

hodnocení

0x

Koupit si tritiový reaktor...

raadek*
Myslim, že jste neslyšel generátor od Hondy, ale za kvalitu se platí. R.

vsevim*
hodnocení

0x

na aljasce se eskymakum krome mrazaku a lednicek prodavaji i cinske televizory na petrolej a svitit muzete baterkou z kauflandu,zarucene ceskou...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]