Nejste přihlášen/a.
Zdravím,bydlíme ve stoletém činžáku. Rekonstruovali jme podlahy,ale asi nebude něco v pořádku.Na nosných trámech byl prkený záklop a na něm násep. V násepu položené trámky a pak prkená podlaha.Násep jsme vybrali a na prkna nabitá na trámy připevnili trámy 10x10 cca po 60cm.Vysypali jsme to zpět starým násypem.Na trámky OSB 12+15mm a to křížem, pak izolace hobra 5mm a pak plovoučka 8mm LOGOCLIC.OSB desky jsou pečlivě sešroubovány.I tak jsem se bál, že se budou prošlapovat a plovoučka se mi rozleze. Je to již rok a půl, ale plovoučka je stále O.K.Co mne ale nejvíce trápí je, že se při chůzi celá podlaha lehce houpe. Myslím tím to, že při chůzi se například viditelně klepe květina na skříni, která je např. o 4m dál. A člověk to chvění třeba i cítí občas sám na sobě. Dle podlahářů je to stářím a uložením nosnýh trámů. Prý to je v tak starých domech běžné. Není však chyba ve skladbě podlahy?
J.D.
jaka je roztec nosnych tramu?
jsou tramy 10x10 vypodlozene v miste krizeni, tak aby vzdy doslo prenosu vahy na nosny tram?
jhsou tramy 10x10 prisroubovane k nosnemu tramu?
pravdepodobne vady:
1. velka roztec nosnych tramu (max. 1m)
2. rost z tramu 10x10 ti nesedi na nosnem tramu tj. vypadlo vypodlozeni, cele to seschlo atd.
3. roztec tramku 10x10 mela byt cca 45cm
videl bych to na bod 2.
doplněno 14.12.10 20:09:jeste se zeptam houpalo to hned nebo az po delsi dobe?
doplněno 14.12.10 20:16:mrkni na muj rost, ani se nehne, roztec nosnych tramu do 1m, rost tram 10x8 roztec 45cm, jako zaklop 1"prkna
Nejspíš hned. Trámky jsou k nosným trámům přišroubované a vypodložené kvůli získání potřebné výšky.Rozteč nosných trámů přesně neznám.Ale původní trámky nebyly spojeny s trámy vůbec.Byly jen položeny do násepu. Osobně jsem se domníval, že spojení s nosným trámem právě dělá ten problém. Nebo,že by nerovnosti desek a plovoučka s hobrou neleží na deskách?Opravdu někde stačí lehce klepnout,nebo dupnout a chvěje se to.
kdyz dupnes... to je normalni
klepnou a dupnout je rozdil
pokud se normalne po podlaze projdes nebo jen v kolenou poradne zhoupnes a na podlaze nastane pruhyb jak popisujes, je to spatne a videl bych to, ze rost v miste pruhybu nesedi na tramu resp. ob nosny tram
jinak dupani, skakani...to je normalni
Dobrý den,
mám stejný problém s houpánímů v cca stejně starém činžáku. Také jsme rekonstruovali, skladba podlahy byla stejná. Vybrali jsme starý násep (škvára, suť), takřka úplně všechen (bylo třeba srovnat různou výšku podlah) ve kterém byly volně usazeny trámky které byly odstraněny. Pak podlaháři výšky srovnali pomocí kuliček Keramzit, na ně přišla izolace STEPROCK HD, na ní 2*OSB (pero, drážka) desky křížem sešroubované. Následně MIRALON a plovoučka... Je to tak v pořádku? Vždycky se podlahy houpaly, ale že by až tak moc, to mi nepřijde...
Díky za odpověď, Honza
neni to dobre
odebral jsi polstare, ktere slouzily k i rozneseni zateze, nosne tramy maji roztec cca 1m, ted to cele sedi jen na zaklopu a 2xOSB to nezachrani a bude to tzv. houpat
mel byt rost nebo nove polstare
Díky za odpoveď. Dalo by se to tedy nazvat špatně odvedenou prací ze strany podlahářů? Ale co teď? Předělat? To si nedokážu představit... A ten rošt (potažmo polštáře) měl být v ktéré fázi? Mezi kuličkama? Mezi izolací STEPROCK? Díky...
ano spatne odvedena prace diky neznalosti resp. "takto se to dela a nikde nebyl problem" tj. casta odpoved
ve tvem pripade to melo byt takto:
nosne tramy, zaklop, nasyp a vnem vlozene polstare, pak zaklop, krocejova izolace a OSB
nebo
nosne tramy, rost (pevne spojeny s nosnyma tramama), zaklop, krocejova izolace a OSB
pokud by byl pozadavek na vetsi hluk. nebo tepelny utlum izolace mezi rost nebo nosne tramy
doplněno 29.12.10 20:37:slo by to zpevnit, ale to uz by jsi rovnou mohl dat beton
pokud jsou desky jen sroubovane, cele bych to demontoval a udelal, tak jak jsem napsal
jestli budes mit zajem muzu ti dat odkaz na foto, kde jsem delal rost + zaklop, pak prijde krocejovka a desky
rost se zaklopem se me ani nehne
Poslední dotaz, co se týče bezpečnosti. Je to bezpečné? Nehrozí nějaký propad či něco? Teď je to rozhodně lehčí než když tam byla škvára, suť, trámy, prkna, dřevotřískové desky a lino, ale zase se to víc houpe...
Děkuju...
no co ti nato mam napsat
ted to hodne tlaci na zaklop (ktery pruzi), ktery muze povolit, pokud ti jde o nosne tramy, tak zde se nic nestane
Díky. Varianta s betonem tu byla, ale jen podlahy by vyšly na půl mega a to jsem fakt neměl (de facto úplně nové podlahy na železných traverzách). Už takhle jsem s tím nepočítal (spojovaly se 3 malé byty a každý měl jinak vysoko podlahu! ) Každopádně v tom obýváku+kuchyni to houpe nemile, ale rozebírat kuchyň, obložky (budou pak ještě použitelné?) Uff, to bude peklo. Jsem zvědavý co na to mistři podlaháři...
Ještě jednou dík a pěkný večer...
to beton to byl jen naznak ohledne vahy, beton jen tak na strop z tramu nelze dat
samotna oblozka pujde bez problemu dolu, horsi to asi bude s lemovanim (pokud je lepene )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.