Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kapky na obkladačkách

Od: jindrac* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, prosím o radu jak odstranit z obkladaček v koupelně matné kapky. Už jsem zkoušela plno přípravků, ale nic nezabírá a matné kapky jsou pořád vidět. Nemáte někdo zkušenosti jak se jich zbavit? Děkuji moc za rady a přeji krásný předvánoční čas. Jindra

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

Zvolila jsem bílý a lila mramor a kapky nejsou vidět. Sestra má zelené a je to boj, utírá kachličky do sucha trošičku mastným hadříkem.

doplněno 14.12.10 15:37:

Krásné svátky i Vám a není to o tom jak moc máte naleštěné.

jindrac*
hodnocení

To já vím, ani to tak neprožívám, ale když čtu tady ty dobré rady tak mě napadlo, že bych mohla i já přijít k dobré radě. Jindra

hodnocení

2x

Dobrý den, zkuste obkladačky přetřít hadříkem namočeným v octové vodě...já takto čístím obkladačky i umyvadlové baterie ...a výsledek je vždy super.;)

pavca*
hodnocení

2x

Ve starém obecním bytě jsme měli stejný problém (předchozí nájemníci to neřešili 16 let), zkoušela jsem všechno možné i nemožné, ale nejlíp mi zabrala obyčejná kyselina citronová (v potravinách 100g cca 8kč)- navlhčit povrch, nanést - posypat, nanést houbičkou na nádobí..., nechat chvíli působit a pak kartáčkem vyčistit a opláchnout (skvěle to zabírá i na usazený vodní kámen na bateriích). A je to za pár korun.

jindrac*
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi. Použila jsem kyselinu citronovou a opravdu výsledek byl nejlepší z těch, co jsem kdy zkusila. Díky a všem přeji krásné Vánoce a hodně zdraví, štěstí a pohody v novém roce a mnoho dobrých odpovědí a rad. Jindra

pttt
hodnocení

0x

Prostředek na čištění kachliček musí obsahovat nějakou kyselinu(octovou,citronovou atd.).Jak píše sabrina,dobrý je ocet a je také bezkonkurenčně nejlevnější.Když vybíráte v obchodě nějaký prostředek na mytí koupelny(sprchového koutu,vany),mrkněte se na složení.Jsou to,většinou na zadní straně,taková pidipísmenka.Pokud tam naleznete mezi jednotlivými složkami kyselinu fosforečnou,tak bude fungovat skvěle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]