Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu jak odstranit z obkladaček v koupelně matné kapky. Už jsem zkoušela plno přípravků, ale nic nezabírá a matné kapky jsou pořád vidět. Nemáte někdo zkušenosti jak se jich zbavit? Děkuji moc za rady a přeji krásný předvánoční čas. Jindra
Zvolila jsem bílý a lila mramor a kapky nejsou vidět. Sestra má zelené a je to boj, utírá kachličky do sucha trošičku mastným hadříkem.
doplněno 14.12.10 15:37:Krásné svátky i Vám a není to o tom jak moc máte naleštěné.
Ve starém obecním bytě jsme měli stejný problém (předchozí nájemníci to neřešili 16 let), zkoušela jsem všechno možné i nemožné, ale nejlíp mi zabrala obyčejná kyselina citronová (v potravinách 100g cca 8kč)- navlhčit povrch, nanést - posypat, nanést houbičkou na nádobí..., nechat chvíli působit a pak kartáčkem vyčistit a opláchnout (skvěle to zabírá i na usazený vodní kámen na bateriích). A je to za pár korun.
Prostředek na čištění kachliček musí obsahovat nějakou kyselinu(octovou,citronovou atd.).Jak píše sabrina,dobrý je ocet a je také bezkonkurenčně nejlevnější.Když vybíráte v obchodě nějaký prostředek na mytí koupelny(sprchového koutu,vany),mrkněte se na složení.Jsou to,většinou na zadní straně,taková pidipísmenka.Pokud tam naleznete mezi jednotlivými složkami kyselinu fosforečnou,tak bude fungovat skvěle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.