Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kuchyň na umakartové jádro

Od: logrus* odpovědí: 9 změna:

Chtěl bych si udělat novou kuchyň ve s vám novém bytě. Je tam ale bohužel hezky udělané umakartové jádro, které se mě nechce bourat i z důvodu finančního. Nevím, ale jak na umakart přidělat horní skříňky v kuchyni. Jestli to jde nějak udělat?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jezinkalenka
hodnocení

0x
mám také kuchyň přichycenou k umakartu.
logrus*
hodnocení

Jakjste ty horní skřínky v kuchyni přidělával? Každý mě říká, že to na tom umakartu nebude držet?
jezinkalenka
vypadá to,že je to přidělané vrutama ke kovové liště,která je přichycená na umakartu.Místo obkladaček mám ale silnou stejnou desku jako tu pracovní,takže ty horní skříňky taky sedí na té desce.
Když jsem se ale do bytu nastěhovala,tak všechny linky v těchto bytech byly nebo ještě jsou na umakartu.
yurek*
Myslím, že už se to tu někde probíralo, ale v kostce jde o to, že ten umakart je vyztužen dřevěnými hranoly, které dokážou tu kuchyň za určitých podmínek udržet. Jen musíte ty výztuhy najít.
V určitých místech jádra jsou umístěny lišty, ke kterým byla připevněna původní linka. Musel byste těchto lišt využít a horní skříňky k nim připevnit. Jelikož vám ale určitě nebude vyhovovat jejich poloha, musel byste použít nějakou nosnou konstrukci, tu přišroubovat k jádru a na tuto konstrukci teprve skříňky. V samotném umakartu vám to držet rozhodně nebude a dřív nebo později to spadne.

hodnocení

0x
také jsme ve starém bytu, kde je kuchyně přidělaná k umakartu. Žádná další deska tam není. Večer mrknu jak je to přidělané a ta část zpevněná ;)

jabraka*
hodnocení

0x

Pracuji na rekonstrukcích umakartových jader a preferuji nebourání těchto.Protože při rekonstrukci obkládám kromě kuchyně i koupelnu,řeším tuto situaci následovně.

V koupelně,která s kuchyní sousedí,vyříznu do umakartu drážku,do níž vlepím lištu,která kuchňskou linku ponese.Následně se přikryje obkladačkama.Musím ovšem přesně znát umístení a rozměry linky.Zavěšení skříněk jistím ještě sešroubováním skříněk k sobě.

JABRAKA

Kuchyň na umakartové jádro

logrus*
hodnocení

Díky za rady..

Bohužel koupelna tam je už udělaná. Jsou tam nové dlaždičky, tak se mě to nechce bourat.. Nějak lišta v kuchyni ve skřínkách je. Možná že by to šlo přidělat na ní..>>

yurek*
Ta líšta je pravděpodobně uchycena do těch vyztužujících latí pod umakartem. Hledejte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]