Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je možné zateplit byt v okále zevnitř?

Od: markustemny odpovědí: 9 změna:

soused pod mým bytem v okále zateplil svůj byt polystyreném zevnitř,tlouš´tka polystyrénu činí 10 cm plus stropní kazety,nyní po roce mně do bytu stoupá do bytu plíse´n co mohu udělat pro to abych plíseń ve svém bytě zastavil a odstranil děkuji za rychlou odpověd s pozdravem Lipták

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Co tady tak čtu všechny ty debaty o zateplení a o plísních tak zateplovat zevnitř je ptákovina. Tudíž tu plíseň má jistě i soused a jediný řešení bych viděl polystyren u souseda otrhat a zateplit zvenčí.

hodnocení

0x

Ihned požádát souseda o opravu špatného stavu zateplení, klidně se stane, že barák zničí schnije, spadne...

odstranit plíseň savem, hlavně ale musíte odstranit příčinu plísně... a to bude problém

hodnocení

0x

napadlo mě se nějak rozumně domluvit se sousedem a u něj v bytě někde udělat sondu = nakouknout pod tu izolaci, a zjistit jak to tam vypadá. Je hodně pravděpodobné, že se tam objeví silná plíseň také a možná i poškození stěn, záleží z čeho jsou. Sdělte sousedovi, že zateplením zevnitř dochází ke srážení vlhkosti uvnitř bytu za izoalcí a k vývoji plísní, proto se zateplení zevnitř vesměs raději neprovádí. *zed*

troja*
hodnocení

0x

před lety jsem provedl vnitřní zateplení nahozením a rozválečkováním na 1 mm vrstvu buničitý materiál dodávaný pod zn. Šat-sporo. Zatím nebyly žádné problémy. Na poslední výstavě v Letňanech jsem se seznámil s podobným řešením, Aero-therm. Možná vhodné k prostudování: spanielgroup.cz/...

trojo, 1mm jako zateplení? to je žert?

Určitě to bude jen vtip Milane...

Na těch stránkách se píše že "Materiál aeroTHERM je dodáván ve formě vodou ředitelného tmelu a jeho hlavní funkce je termoreflexe (odraz tepla) a termoizolace (nepropouštění a zadržování tepla). Jeho hlavními funkčními složkami je plnivo BGL (skleněné mikrokuličky plněné částečným vakuem) a aerogel (nejlepší známý inzolant na světě). Izolace aeroTHERM dále obsahuje disperze a aditiva.

Takže nejlepší známý izolant na světě...

Podle technického listu má koeficient tepelné vodivosti λ=0,047W/mK...

Fasádní polystyren v bílé barvě má λ=0,039W/mK...a šedý polystyren 0,032W/mK..

Tak nevím...a při tl.1mm...no..mám spočítat tepelný odpor? To bude velmi legrační číslo...

Martine, souhlasím. Páč kdyby byl izolant 1mm a takto dobrý...

nobelovka je nemine

troja*

... ne, ne, nejedná se o klasické zateplení, ale o zlepšení vnitřní teploty o 2-5 °C. Samozřejmě, že k tomu patří i odrazová folie za litinovými radiátory, a zateplení - isolace potrubí ústředního topení v určitých místech, kde je to žádoucí a termostatické ventily ... Vnitřní stěna potažená, dalo by se říci, buničitou tapetou, je i po několika letech na dotyk stále teplá, čistá s výrazným teplotním rozdílem oproti klasické omítce. Výše uvedený link, bude zřejmě inovací, který zatím nemám odzkoušen.

doplněno 15.12.10 20:10:

... nejedná se jen o tepelný pocit, ale o rozdílnost povrchové teploty, i když ...

troja, napsal jste "provedl vnitřní zateplení nahozením a rozválečkováním na 1 mm vrstvu buničitý"
proto jsem reagoval. okud to byl jen překlep a nejdená se o zatepleni vnitřní, omlouvám se.
"je i po několika letech na dotyk stále teplá," i kdyb tam byla stěna potažené nerezem, bude teplota stejá jakon na Vašem nátěru. Asi myslíte pocitové teplo, ale to je na jiné téma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]