Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Topna folie pod zrcadlo

Od: zed8* odpovědí: 5 změna:

Dobry den, budu mit v koupelne zrcadlo 160x80 cm prilepene na zed, okolo obklad. Bylo mi doporuceno dat pod nej topnou folii proti mlzeni a napojit ji na osvetleni nad zrcadlem. Mate nekdo zkusenost s necim podobnym? Potreboval bych hlavne poradit velikost folie.

Nasel jsem toto:

elektricke-topeni.eu/...

dekuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

0x

sel bych spise do osetreni pripravkem proti mlzeni nez tuto folii.

kapky vody uschnou a budes tam mit fleky, takove zkusenosti maji kolegove

petrsinger*

Osobně bych se toho nebál. My v koupelně máme zrcadlo se zabudovaným osvětlením dvěma zářivkama po stranách.

Pokud rozsvítím zrcadlo a jdu se koupat, tak trafo pod prostřední částí zrcadla a zářivky po stranách jej zahřejí tak, že se nemlží.

Pokud zapnete vyhřívání před zamlžením, tak nebude mít co zasychat a dělat fleky. Na zahřátou plochu vám vlhkost kondenzovat nebude.

S přímým vyhříváním zkušenost nemám, ale uvažoval bych o nejslabším možném vyhřívání - zrcadlo rozhodně nemusí být horké. Stačí když bude pouze o něco málo teplejší než např. obklady a bude čisté.

zed8*
hodnocení

To jsem presne potreboval slyset.*hej*

Takze objednam tu nejslabsi 12W variantu. Dekuji za rady

standam*

je take potreba si uvedomit, pokud se jedna o zrdcadlo nad umyvaldem, zde muze byt spotrebic tj. svetlo min. 180cm od podlahy, pokud se da tato folie pod zrdcadlo je to v nedovolene zone a musi byt napajena 12V.

torad
hodnocení

0x

U nalepeného zrcadla na obklad vyhříváte obklad, a než se zrcadlo vytemperuje, tak už jste z koupelny dávno pryč. Pro efektivitu je potřeba koupit co nejvýkonější folii a nikde se nesmíte dotýkat obkladu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]