Nejste přihlášen/a.
zdravím,
při uvedení do provozu myčky Baumatic se mi stala nemilá věc ... jaksi jsem zapoměl dát do zásobníku soli před jejim prvním naplněním vodu ... pustil jsem to a uvědomil si to až potom, nějak to první mytí dojelo. Možná jsem ho ukončil i předčasně ... pak jsem ihned do nádržky se solí nalil asi 2 šálky vody, víc se bohužel nevešlo a znovu spustil program na mytí ...
moje otázka zní: zničil jsem tu myčku nadobro, nebo se dá ještě zachránit, stalo se to dnes ... pomůže, když se to rozebere a sůl se vyndá z nádřžky a pořádně se vyčístí filtry a všechno okolo ... neznám princip dávkování, takže netuším, jestli se to celé "vedení" vody zadělalo nebo se to dávkuje jinak a nerozpuštěná sůl nevadí ... každopádně chci zítra zavolat servis, ale pokud někdo má s tímto zkušenosti ...
Jirka
Dobrý večer,
zabývám se servisem myček pro Electrolux, takže neznám přesně uložení zásobníku na sůl pro Baumatic, přesto systém a princip je identický. Voda se do zásobníku musí nalít proto, aby se mohla sůl rozpustit. Pokud se tam nenalije, pak se během regenerace změkčovače sice voda do zásobníku dostane, ale jen v malém množství, které nebude postačovat na rozpuštění, nýbrž může způsobit ztvrdnutí sole a následnému ucpání celého zásobníku na sůl. Tento jev však nemůže nastat po prvním mytí.
Jednoduchá pomoc, nalijte vodu do zásobníku, promíchejte držadlem od vařečky a bude vše v poho, nalijte více vody i za cenu, že trocha soli se vyplaví. Pak spusťte krátký program, či samotný předoplach a je hotovo. Volat servis je zbytečnost.
Ještě jedno důležité UPOZORNĚNÍ: NIKDY nedosypávejte sůl po mytí, ale VŽDY těsně před mytím. Sůl, která zůstane na nerezu, můžu tuto nerezovou strukturu narušit a následná oprava je velmi problematická, ne vždy úspěšná a hlavně NIKDY záruční.
Snad to bude stačit
Ronyp
Pokud není myčka křáp s Tesca tak si tam vodu odlila ještě před mitím sama neb to věděla...
Jinak sůl se používá na přepolování a ionizaci vody a pryskyřice která zase vodu čystí a ta se čistí "slanou" vodou...
Takže pokud umyté nadobí bude až na pár kousků špatně uložených relativně čisté nic nikdo nepokazil...
A nakonec vždy to lze vyreklamovat s tím že já o ničem nevím, jen to prostě blbě myje, vemte si to..
díky všem za rady ... sůl jsem promíchal jak říkate, tedy vařečkou , pak nalil zase vodu a znovu promíchal atd., kontrola nedostatku soli, která svítila na začátku při plné nádržce soli bez vody zhasla hned po nalití toho mála vody, co se tam vešla ... pravda, servis volat nebudu, ještě by mi pak nemuseli uznat záruku při jiné poruše ... a předkaždým mytím doliju trošku vody a promíchám vařečkou a uvidíme, jak se to vyvyne ... ještě jednou díky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.