Nejste přihlášen/a.
Ahoj.
Mám tekutý přípravek Vanish na koberce a mám problém v tom, že návod nevysvětluje jak nanášet pěnu, příp. jak ji vytvořit pokud nemám stroj. Chci se tedy zeptat na postup pokud jste to někdo s tekutým Vanishem dělal. Ta pěna se má jen položit a nechat působit nebo to musím kartáčem masírovat, aby se ta špína uvolnila a dostala do té pěny? Je to divné se takhle ptát, ale když ten návod je nějaký divný a nesrozumitelný.
Dobrý den,
dělala jsem to také ručně. Měla jsem Vanish na ruční čištění (existuje i do stroje). Do kýblu teplou vodu, naředit Vanish dle návodu na lahvi, do ruky měkký kartáč a drhnout ručně metr po metru. Vždy kartáčem nanést roztok z kýblu aby se koberec navlhčil (ale ne moc aby to až "čvachtalo", dle návodu se nemá přemokřit) a pak drhnout. Při tom vzniká pěna, pokud ne, namočila jsem víc. Masírovala jsem každé místo cca minutu (velmi odhadem, samozřejmě jsem to nestopovala) , prošlapaná místa víc, během čištění je vidět jestli skvrny mizí. Výrazné fleky (třeba od čokolády) jsem čistila koncentrovaným Vanishem rovnou z flašky. Postupovala jsem tak přes celý koberec. Pak nechat uschnout a dobře povysávat. Je důležité během čištění na již umytý nebo schnoucí koberec nešlapat. Je důležité na koberec šlapat až po té, co je suchý a vysátý, jinak si zašlapete špínu zpátky a na mokrý vlas navíc lépe chytá! Odrovnala jsem kartáč za jedno čištění a výsledek byl vidět, tak jsem to asi dělala dobře. Ještě 2 rady: na ruce určitě rukavice a vyzkoušet někde v rožku barvostálost koberce. Aby se nestalo, že se vám vyžerou v barvě fleky. To je asi všechno co mě napadá, je to celkem nezajímavý a namáhavý proces, plánuju časem pořídit vysavač s mašinkou na čištění .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.