Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Prosím o radu,jak kvalitně a pevně připevnit dřevěnýroh na rožky zdí.
Jikněte zde prosím.
Tekuté hřebíky nedrží,vrtat do nich se mi nechce.Poraďte prosím jiný kvalitná způsob,kde by nebyly vidět úpravy,ale držely by pevně na zdi.Děkuji Vám mnohokrát.L.
Jiný způsob...napište prosím jaký.
Já bych použil kvalitní oboustranku, třeba jako na zrcadla, od firmy hasoft. hasoft.cz/...
nebo lepící pěna
zkrátka přilepit, nikoliv šroubovat
kartuše jako tekuté hřebíky jsou opravdu nejlepší. Jde ale o to jaký pod nimi máte podklad. Já to teď lepil a drží jako přibité ( tedy dřevo na podklad ). Pokud máte podklad omítku je to špatné. Jde o to zda to budete provádět jako firma "velkovyrobna " nebo si to chcete udělat doma a jedná se o pár kousků. Jak to udělat, když se tím chcete živit, tedy rychle, kvalitně , levně, to je složité, ale pokud to máte domů, a vyhrajete si s tím, je několik řešení. Třeba začít sundáním omítky. Pokud pod ní je drsný podklad budou již lepidla ( tekuté hřebíky ) držet. Pokud je podklad nekvalitní, tak upravit, zdrsnit, vysekat nebo jen oklepat a nanést zdící maltu. Zdící malta vám perfektně přilne k podkladu a zustane drsná. Navíc je po vytvrdnutí skoro jako beton, než jako běžná malta. Pak na ní již tekuté hřebíky krásně drží. Ale to je opravdu práce pro kutila, který má čas a chuť si s tím "vyhrát" . Další otazkou je k čemu tam jsou ty rožky. Pokud jen jako dekorace, tak postačí lepidla z baumaxu, která jsou na samý podklad a dřevo. Pokud máte rožky, jako většina, aby se neotřískávaly rohy a aby se děti neumlátili o rohy, tak si s tím musíte pohrát ... třeba jak jsem popsal ...
doplněno 10.12.10 09:43:pokud se jedná o dekorace, stačí i PUR pěna. Perfektně lepí, měl jsem tak roky obkládací lišku kolem kuchyňské linky ( PUR = montážní pěna )
doplněno 10.12.10 10:45:k odpovědím dolu . Krom tekutým hřebíků existuje daleko jednodušší v kartuši lepidlo na kachličky. Ztvrdne jako beton , nedělá svinčík a lepí perfektně. Chemopren je taky dobrou bolbou, jen nevím jak se zachová na omítce, aby ji nenavlhčil natolik, že bude bít tendenci odpadnout. Možná bych doporučil nanést malou tenkou vrstvu na zeď a nechat zaschnout. Až ztuhne, tak na ní už další vrstva chemoprenu držet bude. neopomeňte, že chemoprém je vrstva a čím víc, tím bude víc roh od zdi. Takže nanášet jen na místech prohlubin v "rožku", aby rožek dosedl a aby měl chemopren prostor "pro sebe" kde může zůstat, lepit a nezavazet
Děkuji.Jedná se i o neoprýskání rohů,i jako dekorace.Odkopávat už v žádném případě neee.je tam nově potavená zeď,to bych umřela raději,než znovu kopat ale i tak díky za radu.Potřebuji prost,aby to pevně drželo a je možné,že pěna to spraví.Pokud ne,tak jak tady bylo nadneseno,tak chemoprén.Děkuji a přeji krásný den.
U nás se po zkušenostech z tekutými hřebíky lepí zásadně chemoprenem, trošku to smrdí ale drží.
Zdravím.Smrad na tu chvilku mi nevadí a je to rozhodně lepší,než tekuté hřebíky.Díky za radu. VŠEM!
Pattex SUPER FIX Montage PL50 od firmy Henkel v tubě.
doplněno 10.12.10 17:46:Alespoň jedna z lepených ploch musí být savá, což ve Vašem případě je určitě dřevo.Předpokládám, že to bude držet lépe než třeba na několikrát malované štukové omítce.Já tím oblepila rohy v podkroví na hodně frakventovaných místech.Drží.
doplněno 10.12.10 17:50:Alespoň jedna z lepených ploch musí být savá, což ve Vašem případě je určitě dřevo.Předpokládám, že to bude držet lépe než třeba na několikrát malované štukové omítce.Já tím oblepila rohy v podkroví na hodně frakventovaných místech.Drží.
Oboustranka je holý nesmysl, chemopren taky nic moc, pěna je obtížně zpracovatelná, moc expanuje.. Stejné rožky jsem nalepoval minulý týden, stejně jako lepím už mnoho let své truhlářské praxe podobné lišty a obložky na zeď - tedy lautr obyčejným akrylátem za pár kaček , např vpd.cz/...
Jednoduše uděláte na obě vnitřní plochy ,,hada´´ přitlačíte na požadované místo a hotovo. Drží to samo, má to ještě další výhodu - pokud se rozhodnete po čase rožek např přebrousit a přetřít, lze jednoduše akryl zboku říznout odlamovacím nožem a utrhnout.
O pevnost se netřeba bát, protože mám vyzkoušené, že akryl úspěšně supluje i lepidlo na dřevo - konkrétně ho používáme při montáži obložkových zárubní, při kompletaci záklopových obložek. Už několikrát se nám stalo, že objednatel (či spíše objednatelova zákonitá) najednou zjistil, že chce ty futra osadit obráceně - otvíráním ven. Pokud byly futra s obložkami slepeny disperzním lepidlem, obložky se vždy rozštípaly při vytrhávání. Ale přilepené na akryl jdou po odříznutí nožem od zdi vytáhnout, sice těžko, ale přežijí demontáž.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.