Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlhnutí sádrokartonu.

Od: flakatos* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

od firmy jsem měl dělané sádrokartony a ted po prvním tání sněhu se na spoji venkovní zeď /samozřejmě z vnitřní část/ i+ sádrokarton objevily vlhké fleky. Volal jsem tomu kdo mě to dělal / od této firmy je dělaná i střecha + oplechování - no vše co k tomu patří/ a jen mě řekl že mu mám zaslat email pro představu s fotem problému a je to už 10 dní a vůbec se mě neozval. Jak mám postupovat, ikdyž tuším že dopadnu bídně a bude se mě na to muset podívat někdo třetí. Předem děkuji za odpověďi a rady a v příloze zasílám foto pro představu.

Vlhnutí sádrokartonu.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Topí se tam *cteni*

flakatos*
hodnocení

Ano topí se tam to jsem z prominutím zapoměl dodat, ten celý bok zdi u toho spoje je orošený od hora až dolů.

flakatos*
hodnocení

A větrá se také pravidelně snad už jsem na nic nezapoměl;)

standam*

nemas fotku pred zaizolovanim, nebo neni nahodou u teto zdi prilepena krokev?

mozne je vsechno, ale videl bych to na nezaizolovane misto mezi zdi a krokvi, pokud tam bude mezera na prst ci dva urcite tam nemas izolaci a mas tepelny most kde se ti srazi vlhkost, pokud je to jinak, tak jedine oplechovani + difuzka, zde bude problem

doplněno 09.12.10 20:24:

absenci izolace se da poznat, tak, ze mrknes na na mrazu nebo snich v tomto miste, pokud bude namraza roztata nebo zde bude rychleji ubyvat snich je to spatne zaizolovane.

dale to muze byt zduvodu zamrznuti zlabku na oplechovani pod krytinou, tento zlabek ma zaukol nepustit vodu do konstrukce, ale pokud je maly nebo zmacknuty nebo je tam kus ledu tajici voda vtece do konstrukce, pak, ale to musi chytit difuzka a pokud ani ta ne, tak to nesmi pustit parozabrana, zde to vidim na dalsi problem a to na neutesnenou parozabranu u zdi, protoze kdyby byla byl by velky flek i na zdi ze ktere se nacucne SDK.

flakatos*
hodnocení

Nějakou fotku jsem našel , ale zatím jsem nenašel odpověď jak urgovat u toho stavaře díky moc za odpověďi.

flakatos*
hodnocení

Oprava přidávám fotku.

Vlhnutí sádrokartonu. #2
standam*

kde je difuzka a kontralate?! nemas fotku, kde je videt mezera mezi zdi a krokvi?

zde je rada marna, pokud se neozve a nezdela kontrolu a opravu, bude to nadlouho, to je lepsi udelat opravu sam nebo s nekym kdo tomu rozumi, ale doporucuji si na netu najit informace, jak a co se ma delat a cucet jim pod ruce

flakatos*
hodnocení

Přidávám nějaké foto, ale kvalita jemalá.:(

Vlhnutí sádrokartonu. #3
flakatos*
hodnocení

Další fotka.

Vlhnutí sádrokartonu. #4
standam*

covece, at delam co delam nevidim difuzku, navic je neomitnute zdivo mezi tramem a stenou a zde to ta izolace nevyplni

navic zdivo je dute a jedna se o slabou stenu, zde je tepelny most a muze kondenzovat voda

jestli je parozabrana parotesne spojena se zdi, take nelze 100% urcit, ale spise neni

psal jsi, ze to nastalo pri obleve, videl bych to na zamrzly zlabek a diky absenci difuzky se ti voda dostava na podhled

pokud muzes sundej par tasek u zdi a omrkni to at mas jasno

flakato
hodnocení

Složení je taška, laťě, kontralatě, kontaktní folie, na ní je dána ta izolace, parotěsná folie a dádrokarton. Jsem myslel že ta difuzní folie je ta kontaktní. Ta je trošku vidět na pohledu z venku, z vnitřku jsem fotku nenašel ach jo*zed*

standam*

to neva:) aspon, ze tam mas vse potrebne mrkni na ten zlabek, mozna je difuzka protzena nebo neni mezi plechem a zdi.

pokud bude vse OK, tak jedine ten tepeny most a zde se ti srazi voda

nic jineho nez tyto dve moznosti me nenapadaji

jozef*

Problém je v tom, že zateplením podkrovia tá stena prestala byť ohrievaná. To znamená, že sa znížila jej povrchová teplota v časti za sadrokartónom a tým pádom dochádza ku kondenzácii vodných pár.

Je to všeobecne problém zateplenia a nedostatočnej parozábrany.

Možno by pomohlo skontrolovať a opraviť parozábranu.

flakatos*
hodnocení

Večer jsem napsal znovu stavařovy a odepsal že se staví příští týden tak uvidíme zatím díky za rady a pak napíši jak se to vyvýjí dále.

brok*
hodnocení

0x

Tam kde je špatně udělaná izolace a konstrukce promrzá a tam se kondenzuje vzdušná vlhkost.. Prostor se musí vytápět a větrat. Záleží na celkovém řešení , vlhké nové omítky, vaření v okolí. A celková vlhkost stavby.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]