Nejste přihlášen/a.
Prosím poraďte, jak se zbavit kuny v plášti střechy. Jde o novostavbu se sedlovou střechou. , nad sádrokartonovým stropem je vrstva skelné vaty, parozábrana, další vrstva skelné vaty mezi dřevěnou konstrukcí střechy, plachta pokrývající střechu a betonová krytina. Kuna se nastěhovala do skelné vaty v meziprostoru.Prosím poraďte jak se jí zbavit.
Známý elektrikář mi vyrobil takové pískátko z telefonního sluchátka, které jsem připojil na napaječ 12 V. Sluchátko vydává pronikavý svist, který naši kunu z půdy chalupy spolehlivě vyhnal. Vždy, když odjíždíme, zapínám toho piskoře a od té doby jsem na půdě nenašel ani jedno hovínko a charakteristický zápach už také téměř vymizel.
Já jsem na poradně dva roky, ale zoufalců zde bylo už několik, jak vám nabídnul pepyk. Já jsem sama tyto nájemníky měla v době, kdy jsem ještě bydlela v domečku, několik let. Dokonce se v noci chodily krmit na krmítko, zvědavě nakukovaly do okna a vůbec jim nevadil můj pořádný kocour. Jich bylo víc. Je pravda, že zase se v blízkosti nezdržovali potkani. A sousedi měli v okolí slepice a jiná domácí zvířata a samozřejmě i ty hnusné potkany. Takže jedině zkusit elektronické odpuzovače, jak vám doporučuje mira. A jediná šance je, zjistit kudy se do domu dostávají a znemožnit jim přístup. Ale jsou mazané a šplhají do domě velice šikovně - měla jsem dřevěný domek.
Vyzkoušel jsem taky ledacos, ale nejvíc zabrala ruská voňavka rozstříkaná injekční stříkačkou. Od té doby na půdě nic nejni, ani já a kominík šel z gazmaskou.
Zdraví zoufalci (bývalí). Chtěli bychom všem poděkovat za rady - kuna je pryč. Nakonec jsme ji vypudili pomocí hluku. Ve všech podkrovních místnostech jsme několik dní pouštěli na plné pecky rádio (doporučuji naladit Hellax - ceý den tam hrají "třiskoteku" se zvuky sirén, klaksonů apod. )s reprobednami natočenými na šikminy - vypínali jsme to jen na noc. K tomu jsme přidali v půdním prostoru umístěný plašič krtků. Vydržela 3 dny.My jsme po tu dobu vegetili jen v přízemní části domu-ta hudba byla fakt příšerná, ale stálo to za to! Přeji všem krásné vánoce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.