Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyřešit podlahu balkonu vs ipa

Od: sword® odpovědí: 7 změna:
Vážení prosím o radu,na balkoně má kamarád vcelku kvalitní ipu a chtěl by po něm chodit co by mohl na tuto ipu položit.Beton už dát nemůže nosnost základů by už nevydrželo.Je řešení.Děkujeme za radu

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Zkusil bych dlazbu nebo dobrou samonivelacni sterku.
yurek*
Myslím, že to nepomůže, obojí balkón zatíží. Pokud to není projektováno jako pochůzné, pak bych se raději rozloučil s nápadem po tom chodit - zatékání se opravuje podsatně hůř.
BTW proč by to "základ neunesl:?
hodnocení

Prosím Tě můžu tě poprosit jakou samonivelační stěrku by jsi doporučil a v jaké maximální vrstvě se může pokládat na tu ipu.Popřípadě odkaz na www stránky..Moc děkuji
yurek*
Samonivelační stěrka je určena k vyrovnávání nerovností do 1 cm tloušťky. Může být i více vrstev - ale samonivelační stěrka je beton jako každý jiný, jen se ztekucujícími přísadami. V tenké, nevyztužené vrstvě bude praskat a v hrubé vrstvě jste říkali, že to balkón neunese. Koupíte ji v běžných baumarktech nebo ve stavebninách pod názvy vyrovnávací stěrka/hmota, samonivelační stěrka/hmota a podobně.
Pro Váš záměr ji nedoporučuji.

hodnocení

0x

Z hlavy si nevzpomenu ani kdyz mi bude pomahat jyxo.cz :)
Stav se ve stavebninach ktery se tema strerkama zabejvaj, vem nakou dost kvalitni (aby po ni moh jezdit i plne nalozenej VZV a mela tvrdej povrch). Ty staci asi 0,5 cm (diky tomu to nebude az tak tezky), zalezi jak je rovnej a kvalitni podklad.

yurek*
Bude jim to při zatížení praskat - nic to neřeší... Ipa je pružná a teplem se roztahuje - prostě to nepovažuju za dobrý nápad - výše jsem uvedl proč. Ale kdo chce kam - až se ucho utrhne.

jabraka*
hodnocení

0x

Podlaha na Balkoně musí mít spád aspoň 2 cm na m.Použít samonivelačku je nesmysl.Ta má účel srovnat podlahu do váhy.

Doporučuji hydroizolaci-tekutou IPU a na to nalepit kvalitní dlažbu mrazuvzdornou .Já mám na balkoně zátěžový koberec.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]