Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hrubá stavba: vyplatí se?

Od: mirekk* odpovědí: 17 změna:

Zdravim, prosil bych o radu ohledně této hrubé stavby: www.sreality.cz/d/... Hlavně zda je cena přiměřená a co vše by zhruba bylo potřeba udělat, aby mohl být dům zkolaudován. Živě jsem dům ještě neviděl, ale prosil bych radu zkušenějších:)

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vosikac*
hodnocení

0x

Mám z toho od pohledu divný pocit, a když vezmu tu cenu, tak bych do toho nešel! *nevi*

mirekk*
hodnocení

Cenu bych si také představoval o něco nižší. Můžu jen vědět co je podezřelého, že máte divný pocit? Jinak díky za reakci.

vosikac*

Nejsem nějaký expert, ale mám hrubou stavbu skoro v podobné fázi, jen zateplenou střechu, natažené vnitřky do lepidla se sítí a připravené podlahy na vylití, včetně rozvodů topení, elektriky a vody. Nedělala mi to firma, kromě střechy, ta i tady vypadá dobře, podle obrázku, ale třeba při pohledu na příčky (obr.8),mi to připadá, že to dělal úplný laik nebo opilý zedník*nevi* A nejspíš už ten dům je takto delší dobu, podle toho částečného venkovního zateplení.

Za ty peníze se dá postavit velmi slušný RD 5+1 od základů a víte jistě, že to je tak, jak to má býti.

Tady mi to prostě nepřipadá...*nevi*

Ale možná je to jen můj názor a pletu se.;)

ripe
hodnocení

0x

Kvůli ceně bych do toho taky nešel. Je tam ještě mnoho práce, kterou cenu dost navýší.

alf*
hodnocení

0x

dost toho chybí, odhad 1,5 mil co hotový za 3,8 realitymix.centrum.cz/...

kejki

Alfe, ale tenhle domek je poloviční!

standam*
hodnocení

0x

za ty prachy si postavis sam novy barak a lepsi a jeste ti zbyde na zarizeni

je zde jeste mnoho prace a dost nakladne tj. vcetne noveho zatepleni fasady

to co nabizi realitka vyslo do 1mil. otazkou je jeste pozemek

ladislavtikal*
hodnocení

0x

jestli mate moznost mit levny pozemek nebo mate vlstni tak nadtimhle ani nepremyslejte a postavte si sam a budete na tom lip urcite

hodnocení

0x

Nešl bych do toho, jedině za poloviční cenu. Páč bych se musel přizpůsobit tomuto domu, řešit spoustu detailů se zateplením, a okna...

Určitě se najde někd kdo v tísni časové koupí i toto.

já jsem pro barák s normou lepší jak "C" vyhovující, jako když kupuji lednici tak "A+" atd

an007
hodnocení

0x

nevyplatí.

chybí elektrika, 100 000

topení ( vypadá to že jsou udělané jenom rozvody... ale chybí pec a radiátory) 100 000

fasáda 200 000

izolace podlah a vilití podlah 150 000

okapy ( záleží jak z čeho ) cca 30 000

koupelna WC 100 000

celé podkroví - sadrokarton 100 000

podlahy ( plovoučka, dlažby) 100 000

vnitřní omítky 100 000

vnitřní dveře obložky 80 000

hromosvod 15 000

schodiště- dodělat 30 000

pro nastěhování potřebujete i kuchyň - 100 000

a to je jen to co zhruba vidím - takže víc než milion do toho ještě nasypete...

když odečtu cenu pozemku ( nevím jak se v dané lokalitě pohybuje) tak mi vyjde že za 4 mil. dostavíte dům, který je podle představ někoho jiného.

My jsme se letos stěhovali do nového, stavěli jsem sami, a celý dům nás zatím vyšel na 1600 000 bez pozemku a počítám že ještě tak 300 000 bude stát... ( dodělání fasády, sádroskartony v podkroví ,okapy schodiště)

dům 2 patra 8,5 x 13,2 a to jsme volili spíš kvalitní věci ( dřevěná okna a dveře s trojsklem, kamennou moziku v koupelně , kamenný obklad za krbem , měděné okapy ( teda zatím máme jenom háky :) kvalitní kuchyň, 20 cm zateplení fasády... takže se nedá říct, že jsme na tom škrtili... jenom jsme udělali drtivou většinu prací sami :)

já bych do toho nešla... za ty peníze budete mít dům podle svých představ, a nebudete se muset přizpůsobovat něčemu co už tam je ...

:) Andrea

to jsou ale čísla

Milane to je realita. Nedoporučuji koupi viz. názory výše *frajer*

standam*

to luigi:

to neni realita, ale prehnane ceny, ale pokud bude WC + koupelna pozlacena, tak mozna.

ale samozrejme souhlasim, ze dodelani bude vic nez nakladne:)

andrea007*

:) zabudované wc 6000

vana 11000 (ravak)

umyvadlo se skříňkou 5800

odpady a sifony 1500

skleněná dvířka do sprcháče 10 000 (teiko)

sprcháč baterie + tyč + ružice 4000

baterie umyvadllo a vana 1800 + 2500

obklady koupelna + wc 23800 ( kombimnace kachliček a mozaiky)

hydroizolace a těsnící pás do sprcháče 1000

to jsou ceny z mojí stavby :)

a jsem skoro na 70 000 a žádného zlata jsem si u nás nevšimla :)

práci dělal přítel sám , takže odhad 100 000 s prací je možná nadhodnocený, ale ne zas až tak o moc...

vím že se dají sehnat obklady za 120 vana za 3000 nebo dvířka za 2000 ale.. když koupíte hrubou stavbu za 3,5mil. pochybuju, že si ji dovybavíte tím nejlevnějším šuntem který je na trhu.

Hrubá stavba: vyplatí se?
standam*

urcite ne, jsem pro nejlepsi a kvalitni reseni, radeji napr. vezmu ravak vanu nez nejakou polskou a to plati i u zabudovaneho WC

je to o tom jaky typ vany vezmes atd. nebo nekde stoji 10tis. jinde ta sama 5,5tis.

ono nema cenu se dohadovat o cene, zalezi na velikosti mistnosti, kolik a kde co je atd.

doplněno 10.12.10 06:36:

napr. tu vanu tusim, ze to je Magnolia muzu mit za 7tis. a tak je to se vsim

je dobre porovnavat ceny

andrea007*

no je to fakt... hodně je to o velikosti - ta stavba co si chce autor dotazu koupit , má 240m2 tak si myslím, že nebude mít koupelnu 1,5 x 2 m :)

jinak je fakt, že ceny šly v posledních 2 letech ve stavebnictví dost dolů , tu vanu (je to Magnolia:) ) jsme kupovali před 2 lety je to ta největší, 180 a dneska se dá kolem těch 8tis pořídit...

nicméně si myslím, že kolem těch 100 tis. s prací za koupelnu kolem 3x3 metry stavebník dá a to tam nemusí mít žádný přemrštěný luxus...

ale k té stavbě.. nekoupila bych ji i z toho důvodu, že zpracování je hrozné... ten co to zdil by zasloužil nakopat - je tam spousta věcí co bych na svojí stavbě asi nechtěla řešit...

Stando, jsou i lidi, kteří pořídí koupelnu za 150-200 tis. Páč když jsem viděl masážní vatu... a je tam 1x týdně na půl hodinky...

kdo na to má?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]