Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, letos poprvé nám zateklo střešním oknem, bydlíme třetí zimu. Zřejmě asi po přívalech sněhu z minulého týdne, projevilo se to až teď při oblevě. V pravé části okna, na šikmině, hranice mokrého fleku je přesně s hranou šikminy, mokrá je část šikmého stropu hned podél hrany, ve spodní polovině okna. Nevíte, kudy se tam voda, respektive sníh mohl dostat? Pochopila bych, kdyby to bylo mokré hned vedle okna,ale tohle je na šikmině. Poraďte prosím, co tím. Střešních oken máme 5, problém je jen s tímto.
Děkuju.
Příčina v celku jednoduchá. Minulý týden byl docela velký přísun sněhu a do toho i silně foukalo. Sníh se dostal mezi lemováním a krytinou pod tašky. Buď je tam špatně napojena difúzní folie od střešního okna na průběžnou difúzní folii (předpokládám že máte na šikmině sádrokarton) a nebo je někde difuzní folie porušena a voda tudy může zatékat dovnitř. Ta vlhkost může se dostat pod tašky klidně i na hřebenu a pak to teče dolu. Pokud je někde díra...Teď s tím neuděláte asi nic, ale jak bude počasí, bylo by dobré sundat pár tašek okolo a kouknout tam.
candy má pravdu, prašan je zafoukán mezi difuzku a tašky. Folii okolo okna je zřejmě špatně provedena, páč je to problematické místo.
Klidně by mohla být závada i v tepelném mostu, špatně udělána parotěska, nevhodně zatepleno. Že se to projeví za několik let je normální, páč špatnou bilanci vodních par se docílí, laicky napsáno, že za zimu se v izolaci objeví litr vody, přes léto vyschne 0,9 litru, za rok opět atd...
postupně se stává z izolace mokrý kabát.
Ale jen spekujuji nad možnou příčinou, pč neznám váš objekt a nevidím na dálku příčinu.
Zkuste otevřít okno, nadzvednout tašku a juknout pod tšku zdali (ne)bude něci vidět. Foták s sebou!
Dobrý den, já se připojím se stejným problémem. Pokrývači mi odkryli několik tašek okolo a všude na folii byl sníh. Kombinace prašanu a silného větru prý udělala své. Nechal jsem je to tedy opravit -> trochu to vypěnili, ale čekám na lepší počasí, aby se to opravilo pořádně. Stává se mi to na 1/2 střechy, která je více ofukovaná.
Připojuju i nějaké fotky.
Jirka.
nafoukany snich je jedna vec a druha voda na ramu okna
snich se ti nafouka pod krytinu, pokud je velka mezera mezi oplechovanim a krytinou resp. neni vlepeny pas, ktery to utesni
voda
nespravne utesnena difuzka kolem ramu okna, ale ... to, ze tam mas vodu je zapricineno nedostatkem izolace (snich roztaje)
diky spatnemu napojeni parozabrany je voda na SDK
pokud, ale je difuzka v poradku a i parotesna folie je dobre napojena na ram okna
je to diky tvemu osteni, kde neni 100% temer zadna izolace a zde je tepelny most a pod SDK (mezi SDK a folii) se tvori voda
mrkni na foto, tak nejak by melo byt udelane osteni:
doplněno 29.12.10 20:24:nebo diky nespravnemu napojeni parozabrany na ram ti vlhkost projde izolaci na externi strane zmrzne, pak roztaje a mas vodu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.