Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysavače listí

Od: rajnoch* odpovědí: 7 změna:

Jaký máte názor na foukače a vysavače listí? Případně zkušenosti? Dík

doplněno 07.12.10 12:11:

Dokáže např. odkoufnout mokré listí, nebo větší vrstvu?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já to dělám úplně jinak. Foukače listí jsou na nic a hrabat listí se mi nechce. Nastartuji svoji benzínovou sekačku( s košem) a s ní pojezdím zahradu a mám pohrabáno. Navíc, listí je posekáno na drobnější a tím pádem lépe tleje v kompostéru.

zima*
hodnocení

0x

Pokud máte velké plochy a nechce se vám listí hrabat klasicky, může to být dobrá investice.

rajnoch*
hodnocení

mě vlastně ani nejde o námahu, ale o rychlost. Když vidím technické služby tak mi to připadá dost rychlejší než hrabání

karina*

rajnoch, rychlejší to možná o trochu je.Otázka je, kde to chcete používat. Já zatím viděla, že tímle způsobem uklízejí jen rozlehlá parkovištěa ještě jen když je sucho . Nějak si neumím představit použít to na zahradu, kde rostě tráva a jsou záhonky kytek. Vyfunět z toho např.mokré ořechové listí by možná mohlo znamenat přijít o ty kytky. .Tam se asi stejně musí vzít klasické hrabičky *nevi*, takže u nich zůstanu. Pohyb je prý zdravý *smich*. Třeba to ale někdo už vyzkoušel a napíše nám. Karina

sebod*

Uplatnění tohoto vysavače je všestranější. Dnes jsou například moderni kamínky na záhonech. A jestliže sem vítr nafouká jehličí nebo listí, tak s hraběma se s tím moc dělat nedá *nevi*. Takže asi takhle: jestli máte velkou zahradu, nebo málo času, či jste třeba nemocný, tak je tenhle vysavač bezva řešení.

Ale mokré listí ve větší vrstvě Vám to opravdu nesebere.

raadek*
Je to tak na sfouknutí suchého listí z chodníku. Nejlepší je sebrat listí sekačkou do koše nebo rozdrtit mulčovacím nožem. Nebo jestli se vám chce vyhodit patnáct tisíc za pořádný foukač záleží na vás. R.

herman*
hodnocení

0x

Na mokré listí či větší vrstvy foukač určitě nestačí... Sekám přes léto trávu a mám problém i tu trávu, když je jí víc pohromadě, odfouknout a to mám profesionální fukar za deset tisíc.

Takže pokud ho chcete jen tak na zahradu, je to zbytečná investice.

Leda listí foukat za sucha, ale i to jde hůř pokud je ho větší vrstva...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]