Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej garáže - potřebuju odhad ceny?

Od: marek25* odpovědí: 25 změna:

Ahoj potřeboval bych trochu poradit. Prodávám garáž a nevím jak na to. Garáž je postavená v roce 2007 je to novostavba. Já jsem vlastník. Zajímalo by mě jestli potřebuji udělat odhad ceny garáže a atd atd. Jediný co mi je jasný je kupní smlouva

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nepotřebujete odhad, cenu si určíte a je na kupujícím co si spolu domluvíte a jakou cenu napíšete do kupní smlouvy kvůli placení daní oboustranně . Já kupoval garáž babka si řekla cenu já řekl svoji představu udělali jsme kompromis a do smlouvy jsme dali 10 nižší cenu přece nebudu krmit ty smrady .*jasne*

doplněno 06.12.10 18:18:

10x nžší

marek25*
hodnocení

je na 100 %?

co je na 100 %

marek25*
hodnocení

že nepotřebuji odhad

Jasně kupoval jsem tak garáž před 4 roky . Inzerát - schůzka s prodejcem - dohoda - smlouva - zaplacení - přepis na katastru a zaparkování vozidla hotovo nic víc samozřejmě se přihlásit k dani z nemovitosti . *palec*

marek25*
hodnocení

já to právě zjišťuji a pokaždé slyším něco jiného tak jsem z toho zmatenej jak svině

Odhad je pro vás , ale může být nižší než cena v dané lokalitě nebo místní zvyklost , tak na co odhad poohlédněte se za kolik se u vás prodávají a dejte cenu. Garáž se vždycky dobře prodává .*jasne*

marek25*
hodnocení

já mam cenu a všechno domluvený proto mi ten odhad připadá kravina. Já myslel že se to dělá kvůli úřadům.

Ne je to jen úřední ohodnocení ceny nemovitosti pokud se nedomluvíte na ceně s kupujícím ,a takového bych kopl do řiti a prodal jinému , kteý akceptuje nebo se dohodne na ceně nám vyhovující *frajer*

marek25*
hodnocení

aha tak jestli to je takhle tak je to všechno v poho cenu mám domluvenou. Sepíši kupní smlouvu a je to v kapse.

cyril*

Až Vás berňák vyzve k podání daňového přiznání a úhradě daně, tak jim klidně vysvětlete, že na místní poradně Vám dobře poradil jeden,který ví jak obcházet zákony a vyhýbat se poplatkům. Zaručeně budete mít úspěch.

marek25*

tak je to jak? jde to tedy bez odhadu nebo ne

cyril*

Nejlépe Vám odpoví příslušný finanční úřad. I tak jsem toho názoru, že připrodeji nemovitosti je třeba podat přiznání a spočítat případnou daň, která je určena z ceny nemovitosti, a to buďto prodejní, nebo odhadní, vždy však z té vyšší.

07.12.10 17:26

*modla**modla**modla*

lidoopex

Ja jsem prodaval mensi pozemek, to je s garazi priblizne cenove srovnatelne a odhad jsem nedelal. Realitka ktera to tehda mela na starosti rikala ze odhad je nutny az u vetsich transakci jako je dum nebo byt. Vse probehlo OK jak na katastru tak u placeni dani.

Že mě za ty roky ještě nikdo nevyzval :D

cyril*

Z těchto příspěvků, kde se chlubíte svou vynalézavostí jak ojebávat stát, jsem nějak nepochopil z jakého důvodu jste vlastně sepisoval nějakou smlouvu o prodeji nemovitosti a hlavně proč jste tam uváděl 10x nížší cenu, když je tento údaj podle Vás zcela zbytečný?

hodnocení

0x

Co tady strašíš lidi závistivče z úřadu *bzum*

cyril*

Máš pravdu, soudruhu! Pro někoho může být realita opravdu postrachem. To, že ty zde popisuješ jak jsi dobrý v obcházení platných zákonů, ještě neznamená správnou radu pro ostatní.

Na danou otázku jste nic neodpověděl tak co tady řešíte *hej*

petrsinger*

Kéž by to bylo tak jednoduché, jak píše luigi. Osobně by se mi to moc líbilo, ale stát nás škube všude.

Prodávající musí podat přiznání k dani z převodu nemovitosti a výše daně se určuje z vyšší ceny (buď prodejní nebo odhadní). Z toho plyne, že odhad nemovitosti je nutnost. Jedinné co se dá "našvindlovat" je do smlouvy uvést cenu podobnou, jaká vyjde v odhadu - v případě, že odhadní je nižší než skutečná prodejní. Tak budete mít vcelku klidné spaní.

Odhad si samozřejmě zajišťuje prodávající a stejně tak podává daňové přiznání a platí daň (pokud se ve smlouvě nedohodne jinak). Odhad musí být samozřejmě od autorizovaného odhadce nemovitostí.

No jasně tak se uvede cena prodejní, kterou jsem si dohodl s kupujícím a pořád nemusím mít odhad na co . Paní mi navrhla cenu dohodli jsme se na jine tu jsem ji zaplatil a pani mě požádala kvůli daním abych uvedl do smlouvy cenu mnohonásobně nižší , takže mi řekněte na co pořád odhad při prodeji banální garáže.*jasne*

petrsinger*

Napíšu to jinak.

Proč se asi odhad nemovitosti dělá? Asi proto, aby si každý uměle nesnižoval cenu nemovitosti z důvodu následně odvedené nízké daně.

Opravdu si myslíte, že jej žádný z úřadů nebude chtít nikdy vidět?

09.12.10 19:58

Ne:-P

frame*
hodnocení

0x

Cenu nemovitosti určuje trh. Bud´to jí poptávající akceptují nebo jí musí nabízející snížit pro realizaci úspěšného prodeje. Každý chce přece prodat co nejdráž a koupit co nejlevněji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]