Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slabý signal v televizi.

Od: adil1950 odpovědí: 9 změna:

Chci se zeptat, mám 2roky televizi LG hraje dobře, ale když zapnu jiný el.spotřebič, okamžitě se ztratí obraz i zvuk, na obrazovce je jen varování, že je slabý signal. Přitom televize je v pořádku, anténa má spravnou hodnotu a elektrika v bytě je taky po kontrole v naprostém pořádku. Může mi někdo odpovědět, co to může být? Už tady bylo několik odborníků, a neví si s tím rady. Děkuji za odpověď.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dělá to jen když zapnete spotřebič s velkým příkonem, nebo je to jedno?

Dělá to při zapnutí spotřebiče do stejné zásuvky v jaké je TV, nebo v libovolné zásuvce v bytě?

Dělá to nějaký konkrétní spotřebič?

Zkusil jste vyměnit TV za jinou? Jen pro kontrolu..

Máte řádně odstíněné kabely?

adil1950
hodnocení

Dělá to při všech el.spotř. pračka, vysavač, el trouba, žehlička atd.. akorát počítač nevadí. A dělá to v libovolné zásuvce v pokoji,kuchyń, koupelna. Jinou televizi zatím vyzkoušenou nemám. Ještě jsem zapomněla dodat, že to začalo dělat, až po zavedení digitalu. Co to znamená odstínit kabely, to nevím.

Hmm...Něco podobného se stává u mých rodičů, tam je to v převážní míře tím, že používají vnitřní tzv.pokojovou anténu..., jejiž signál je rušen třeba i elektrickou mašinkou našeho prcka.

U venkovní antény je mi to trochu divné..., nicméně je pravda že digitální TV respektive její signál je na některé druhy rušení háklivější než to bylo u staršího analogového vysílání.

Zkuste TV od sousedů...,ale podle mne to bude dělat to samé.

Všechny přístroje,které tady jmenujete,zatěžují výrazně elektrické rozvody.Počítač vám problémy nedělá,protože má nízký odběr.Viděl bych problém v těch el.rozvodech.

standam*
hodnocení

0x

co mas za znacku DVB a kde mas antenu?

doplněno 06.12.10 20:08:

obavam se, ze ve tvem pripade se jedna o ne moc kvalitni sestavu, pokud mas DVB-T v TV, tak jde o antenu, dale na to muze mit vliv spatne sladeni antenich zesilovacu apod. a kvalita anteniho zesilovace. Bude to chtit montazni firmu, ktera se timto zabyva, pripadne reklamace.

raadek*
Máte zřejmě méně citlivý tuner v televizoru. Půjčte si od známých nějaký set top box a vyzkoušejte příjem přes něj. Jestli používáte anténní zesilovač a máte slabší pokrytí signálem, tak díky chvilkovému snížení napětí v síti při zapnutí elektrospotřebiče se sníží i výkon zesilovače. Možná by pomohla změna na méně zatíženou fázi pro zásuvkový okruh na který máte připojený televizor. Chce to zkoušet a experimentovat. R.
standam*

zde by bylo nejlepsi to testnout bez zesilovace, protoze ten uz tak velke ruseni zesiluje.

chce to pouzit kvalitno koax a zesilovac jen pokud je potreba a ne ho zbytecne davat

to raadek: toto ruseni neleze po kabelovem vedeni (el. rozvody), ale vzduchem

raadek*
No nevim, ale tazatelka psala, že už tam odborníci byli. Takže předpokládám, že anténní vedení bude v pořádku. Stále bych zkusil jiný stb a jinou fázi. Jestli má zesilovač v anténě, znamená to nahradit ho symetrizačním členem, jenomže nevíme jaký má přístup k anténě atd. R.
standam*

test jineho stb.. souhlas (jsou kvalitni a nekvalitni, citlive a mene citlive) :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]