Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč tepelná pojistka u plynové tr.vypadává

Od: remik* odpovědí: 3 změna:

Proč u plynové trouby (sporák MORA 1410) "vypadává" tepelná pojistka a přitom nedošlo k přerušení dodávky plynu. Čidlo je seřízeno podle vyobrazení a hořák trouby hoří i na sporo.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Mám MORA CASSPO a hrůza, trouba se skoro nedala použít, zhasla kdy chtěla. Přišel opravář a za 20min to měl seštelované, platila jsem asi 250kč a víc jak 2 roky od opravy nemám problém.

brok*
hodnocení

0x

Záleží jak je umístěno čidlo. občas jej vyčistěte drátěným kartáčkem a přihněte k hořáku Záleží také na připevnění vodiču u kohoutu zda na nich není mastnota. Po 10 letech v paneláku jsem nechal vymněnit kohout a byl pokoj.

remik*
hodnocení

Závada byla v nalomeném kabelu, těsně u čidla (trubička a uvnitř drát) tepelné pojistky což je vlastně termočlánek. Kabel zasahuje do spodní části sporáku, kde jsou uloženy pečící plechy a při manipulaci může dojít k poškození . Koupil jsem pojistku s kabelem přes internet a namotoval a funguje to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]