Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rachoteni v radiatoru

Od: lukyyyyn odpovědí: 7 změna:

dobry den v novostavbe jsem poprve zatopily,vse je ok!ale zebrik v koupelne nejak divne rachoti pri urcite poloze otoceni kolecka na ventylu!mame topeni kombynovana podlahovka +radiatory na radiatorech jsu termohlavice jen na rebriku neni!zniceho nic zacne v zebriku divne rachotit a po otoceni kolecka na plus nebo minus rachoteni zmizi!

Hned vedle mame pokoj a muze to byt v noci neprijemne!cim to je?Da se to nejak vyresit?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paaja*
hodnocení

0x

Zkuste žebřík odvzdušnit - ventil nahoře.

lukyyyyn
hodnocení

to jsem zkousel nekolikrat!ale porad rachoti!

paaja*

Další příčinou může být špatný ventil nebo zanesené potrubí. Po zprovoznění otopného systému by měl topenář všechny radiátory a jiné otopné tělesa propláchnout. Pokud to neudělal, je asi vhodná doba to napravit.

hodnocení

0x

z největší pravděpodobnostní je žebřík napojen obráceně to jest že v přívodu je zpátečka a na zpátečce je přívod,to rachocení dělá kuželka ventilu protože voda přitéká nad kuželku a proudění vody sráží kuželku k sedlu v momentu dosednutí kuželky poklesne rychlost média a pružina vrátí kuželku zpět a toto ciklování kuželky vytváří hluk.Oprava je třeba přehodit ventil za šroubení,tam co máte ventil dáte šroubení a tm co bylo šroubení dáte ventil a je opraveno.

lukyyyyn
hodnocení

Obavam se ze to tak nebude,zjistil jsem ze rachoti i radiatory! a zase po otoceni termohlavice rachoteni prestane!Zacaly rachtotit kdyz jsem snizil teplotu na termostatu!

Topenar vsak nic neproplachl!ale kde by se vzalo tolik smeti ve vode!

paaja*

Ve vodě normálně není nic ale při montáži se do trubek může dostat ledacos. Taky v radiátorech může být z výroby nějaký svinčík, proto výrobci radiátorů i kotlů doporučují propláchnutí okruhů před uvedením do provozu (taky mi to dělali až dodatečně když jeden radiátor vůbec netopil *ee*).

To že ale rachotí všechny radiátory by spíš ukazovalo na zavzdušnění ... já bych tam přitáhl maníka co to dělal ať zjistí co tomu je. Dejte vědět jak jste dopadl, řeším teď v novostavbě průběžně podobné problémy.

hodnocení

0x

jaké mate radiatory spodní připojení nebo klasiku z boku,vyzkoušel bych uzavřít všechna tělesa jedno nechat otevřené sundat termohlavici ,vemte něco plochého abyste mohl pomalu tlačit na tyčinku co kouká z ventilu při správném zapojení tělesa se ventil projeví tak že při dovírání se zvyšuje šumění z ventilu v opačném případě protékající voda při škrcení dorazí kuželku do sedla se zvukovým efektem. tělesa vám nabíhají jak? Hřejí po celé ploše a všechna stejně?Nebo začínají topit od spodu?S tou nečistotou nevím mněla by se zachytnout v e filtru. Ten hluk je jaký?Kotel vydává taky zvuky šumí v něm ja ko že by tam byl vzduch nebo je tichý.Zhora uvedený postup aplikujte u těles co vydávají zvuky postupně u každého vždy jedno otevřít ostatní zavřená.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]