Nejste přihlášen/a.
dobry den v novostavbe jsem poprve zatopily,vse je ok!ale zebrik v koupelne nejak divne rachoti pri urcite poloze otoceni kolecka na ventylu!mame topeni kombynovana podlahovka +radiatory na radiatorech jsu termohlavice jen na rebriku neni!zniceho nic zacne v zebriku divne rachotit a po otoceni kolecka na plus nebo minus rachoteni zmizi!
Hned vedle mame pokoj a muze to byt v noci neprijemne!cim to je?Da se to nejak vyresit?
z největší pravděpodobnostní je žebřík napojen obráceně to jest že v přívodu je zpátečka a na zpátečce je přívod,to rachocení dělá kuželka ventilu protože voda přitéká nad kuželku a proudění vody sráží kuželku k sedlu v momentu dosednutí kuželky poklesne rychlost média a pružina vrátí kuželku zpět a toto ciklování kuželky vytváří hluk.Oprava je třeba přehodit ventil za šroubení,tam co máte ventil dáte šroubení a tm co bylo šroubení dáte ventil a je opraveno.
Obavam se ze to tak nebude,zjistil jsem ze rachoti i radiatory! a zase po otoceni termohlavice rachoteni prestane!Zacaly rachtotit kdyz jsem snizil teplotu na termostatu!
Topenar vsak nic neproplachl!ale kde by se vzalo tolik smeti ve vode!
Ve vodě normálně není nic ale při montáži se do trubek může dostat ledacos. Taky v radiátorech může být z výroby nějaký svinčík, proto výrobci radiátorů i kotlů doporučují propláchnutí okruhů před uvedením do provozu (taky mi to dělali až dodatečně když jeden radiátor vůbec netopil ).
To že ale rachotí všechny radiátory by spíš ukazovalo na zavzdušnění ... já bych tam přitáhl maníka co to dělal ať zjistí co tomu je. Dejte vědět jak jste dopadl, řeším teď v novostavbě průběžně podobné problémy.
jaké mate radiatory spodní připojení nebo klasiku z boku,vyzkoušel bych uzavřít všechna tělesa jedno nechat otevřené sundat termohlavici ,vemte něco plochého abyste mohl pomalu tlačit na tyčinku co kouká z ventilu při správném zapojení tělesa se ventil projeví tak že při dovírání se zvyšuje šumění z ventilu v opačném případě protékající voda při škrcení dorazí kuželku do sedla se zvukovým efektem. tělesa vám nabíhají jak? Hřejí po celé ploše a všechna stejně?Nebo začínají topit od spodu?S tou nečistotou nevím mněla by se zachytnout v e filtru. Ten hluk je jaký?Kotel vydává taky zvuky šumí v něm ja ko že by tam byl vzduch nebo je tichý.Zhora uvedený postup aplikujte u těles co vydávají zvuky postupně u každého vždy jedno otevřít ostatní zavřená.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.