Nejste přihlášen/a.
Pratele, neni mi jasna jedna vec:
Kuchyne do L - obklad bude dlouhy 60 *30 cm vodorovne. Není mi jasné, kdyz jej budu rezat, tak kde? Na strane v rohu? nebo se reze na koncich linky? Nebo jednou v rohu a pak na konci?
diky za ujasneni..
pochopil jsem, že obkladačky budou pokládány 60 cm délka vodorovně a 30 cm výška svisle.
není jasné, jak má být ta strana vzdálenější od rohu ukončená, ale praxe je běžně taková, že buď se začne klást od rohu v násobku těch 60 cm, nebo se začne klást směrem k rohu, ve svislé rovině konce skříňky linky a do rohu se přiřeže podle potřeby. Nikde ale není psáno, kde musí obklad začínat nebo končit. Zkuste si to buď nakreslit nebo na sucho položit vedle sebe, aby jste měli představu, jak to bude vypadat... doporučil bych do toho zapojit i manželku, protože když to bude vidět až po položení, může začít kritizovat nebo vymýšlet...
Na konci bych neřezal, lepší je nechat na konci originál hranu obkladačky. Když už musíte řezat, tak raději v rohu. Úzké pruhy na konci nebo i v rohu ale nevypadají zrovna nejlépe, zvláště u těch velkoplošných obkladů...
pokud máte typizovanou linku, ty jsou většinou 180, 240, 300 cm, takže násobek 30 nebo 60... u zakázkových je to horší, tam jsou míry variabilní podle potřeby...
doplněno 04.12.10 21:40:po doplnění rozměrů to vypadá tak, že z páté v rohu odřežete asi 10 cm a bude 290 a za rohem začne 1x 20 cm a 2x 60 = 140 cm
Samozřejmě, že si to každý může udělat jak chce, ALE: zásadní a nepsané pravidlo říká, že obklady by měly být symetrické. To jest na každé straně stejný odřezek. Nemělo by se začínat na jedné straně a na konci to nějak doříznout. Laikovi je to jedno, ale většině stavařů se ježí chlupy, když to vidí špatně.
Ano - jsou to obkladacky do koupelny - ale mne se líbí do kuchyně, tak proto tam pujdou
60x30 je rozmer obkladacek, ja to prve napsal asi trochu nesrozumitelne - jinak rozměry te L-kuchyne jsou 290 cm a 140 cm
Proti tomu nikdo nemůže nic mít, ale fakt záleží na celkovém rozvržení kuchyně. Já sice nemám kuchyň do L, ale obklad jsem tak dělal. Kuchyň mi začíná lednicí, pak myčka a linka končící sporákem a od sporáku stěna ke skříni. Takže jsem začínal z obou stran a řezal v rohu za sporákem. Proto píšu, že opravdu záleží na veškerém zařízení a vybavení, např. na tom, co bude v rohu linky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.