Nejste přihlášen/a.
Dobry den, potreboval bych poradit. Mam uz dva roky zabudovanou sestavu tri bodovek s jednim trafem. Ale po dvou letech vsechny tri zaraz prestaly svitit. Jde o znackovou sestavu, nic z kauflandu. Nevim kde muze byt problem,dekuji za vase nazory a rady
20 ne Milane. Jen 3:
- vedení
- trafo
-žárovky
Ale jedině měřením se opravdu doberete správné odpovědi.
I tak jsem přesvědčen, že na 99% půjde o trafo, 0,5% kontakt (vedení) a zbývající 0,5% žárovky.
Trafo kupte raději předimenzované. Rozhodně nedoporučuji 105W trafo pro 3x35W bodovky. To je výkonově na hraně a pak často odchází.
Vsadil bych boty že odešlo trafo, (jako mě), ty elektronický napodobeniny(ať už jsou značkový nebo "pračkový") je úplně fuk. Jesli vám nevadí trochu "vrčení nebo brumu" kupte si klasický vinutý trafo jako já a máte navždy pokoj. Mám bodovky na 12V, předpokládám že vy asi taky, takže kupte trafo 12V/ x W, kde x=počet žárovek x odběr žárovky ve wattech.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.