Nejste přihlášen/a.
Vcera jsme si koupili novou pracku CANDY CTF 1006.
Dali jsme prat par veci a vse OK, ale ted jsme dali do pracky zaclonu a jeste par veci (urcite to neprekrocilo vahove omezeni) a najednou z pracky zacalo pri odstredovani (uprostred programu) vytekat hrozne mnozstvi peny, az se pracka sama zastavila. Pri ohledani jsem zjistil, ze ma pracka v zadu otvor, ze ktereho pena vyteka az na zed. Co to je proboha za system, co pousit penu ven do koupenly - nema se tento otvor necim ucpat (v manualu o tomhle otvoru neni ani carka)? Nevi nekdo, co muze byt pricinou? Poizivame prasek Persil Color Cold Active Freshness by Silan: drogerielevne.cz/...
Záclony jsou potvory. Napění prášek tak, že pračka vypadá jako hrnečku vař. Je potřeba k záclonám vždycky dát kousek bavlny. Já dávám vždycky čistý froté ručník. Pračka je vpořádku, jen záclony to udělaly.:D A když se mi stane, že při normálním prádle přepísknu prášek a slyším, že se prádlo v pěně bez převalování jen vznáší, stačí do pračky kápnout trošku aviváže. Ta pěnu zruší bezpečně. Ale k záclonám ne, byly by hooodně šedé. Aviváž k záclonám nikdy!
A ten přepadový otvor nikdy nezacpávejte! Nikdy! Pěna a voda by se mohla dostat k motoru a tragédie jako z hororu. Je lépe pěnu vytřít, než pračku odepsat!
ecliptic, předávkovali jste prací prostředek. Na záclony používejte prostředek přímo k tomu určený.Méně pění. Aviváž já přidávám a zatím záclony nezešedly. Karina
Dříve jsem používala po vyprání záclon šrob, teď používám mnoho let aviváž. Záclony mám stále bílé. Jde mi potom lépe vyprat i usazený cigaretový dým. Některé prášky pění více, nejméně ty levné. Nejvíce pění koncentrované prášky na praní, tam se dává poloviční dávka.Také se mi občas vytvoří pěna, že zaplní celý buben.
Vytekanie peny z práčky môže byť vtedy ak dáme veľa pracieho prostriedku viem to ešte z doby keď som si kúpila prvú automatickú práčku a servisák mi povedal že tieto práčky sú stavané iba na tekuté pracie prostriedky čo vtedy ešte neboli také rozšírené v predaji a tiež boli drahé, ale pri druhej práčke mi iný servisák povedal iba to že dávame veľa prášku a že mi sdtačí iba jedna polievková lyžica, lenže môže nastať aj chyba pri výrobe (čo sa stalo nám vtedy nám dodali novú práčku) a vtedy je najlepšie zavolať servis veď v záruke máte nato nárok a netreba sa báť zavolať veď ak nebudete spokojní s výrobkom tak vám ho môžu po tretej reklamácii vymeniť za nový v prípade aj iný vami vybraný . Držím palce aby sa to vyriešilo.
Jen k tomu pěnění.Pokud je napěněná prací lázeň,tak nepere a nebo jen minimálně.Je škoda,že většinou není vidět v domácích pračkách na hlav. praní hladina,protože pěna by měla být tak maximálně 1cm vysoká.Spíše méně.Ještě dodám jednu věc,která není v domácím praní moc známa a sice to,že dávkovat můžete prací lázeň práškem jen do určitého množství v závislosti na objemu vody prací lázně. V každém objemu vody prací lázně se po přidání pracího prášku tvoří tzv.koloidní roztok,který tvoří tzv. micely(shluky molekul tenzidů,to je ten "kal" ve vodě ,když do ní hodíte mýdlo) jež mohou vytvořit jen maximální množství v určitém objemu vody.Z přebytku předávkovaného prášku se nevytvoří .Leda že by se přilila voda do prací lázně a zvětšil se tak její objem.Micely jsou ty co právě perou,vázají špínu a odplavují ji z pračky s vytekající vodou.Takže nepředávkovávat.Nemá to smysl.Je to jen vyhazování peněz.K otázce dodám to,že se jednalo o totálně zapěněný buben,jak se zde již psalo.To se pak valí pěna všemi směry a otvory ven.Často také násypkou.Pokud se toto stane,je vhodné pračku,pokud to lze,přepnout hned do máchání ,nechat prášek z prádla vymáchat a pak to vyprat ještě jednou s menší dávkou.Pokud předávkováváte praní,což je podle mých zkušeností masově rozšířené ,k radosti výrobců detergentů,může se prášek nedostatečně vymáchat z prádla a přenáše do dalšího praní.To pak pění i při malých dávkách jako šampus.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.