Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pohlcovač vlhkosti - je to dobrá investice?

Od: milis® odpovědí: 10 změna:

JE INVESTICE DO POHLCOVAČE VLHKOSTI DOBROU VOLBOU? KTERÝ MÁM ZVOLIT ELEKTRONICKÝ NEBO TEN BEZ POTŘEBY EL. ENERGIE?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

3x

Vlhnul a plesnivěl nám v kuchyni roh. Koupili jsme CERESIT pohlcovač vlhkosti a máme pokoj. Na větší plochy to už ale tak účinné není. Zkoušeli jsme také napodobeninu Ceresitu (myslím Ceys - nebo tak nějak), je to sice levnější, ale účinek žádný. Zvažte, na jak velkou plochu pohlcovač potřebujete a podle toho se rozhodněte.

kato*
hodnocení

2x
Mrkněte ,už to tu bylo řešeno poradte.cz/... heureka.cz/... My máme De Longhi DEM 8,5 vždy zapnutý v koupelně
přes noc a odsaje asi 1,5l vody
do nádobky
1jara*

Pohlcovač vlhkosti Cererit je neučinný, tam se rozpouští tableta která vám pouze určí, že je v místnosti vlhko. . Mechanický vám opravdu vlhkost zachytí.

sebod*

1jara. Já se teda nechci hádat, ale kamarád měl každé ráno orosená okna. Koupil Ceresit a okna jsou ráno suchá *sok*, Takže asi nějaký účinek musí mít *nevi*

standam*

to jara:

o to prave jde mechanicky zachytit a vylit. Jakmile se tableta na siti prebytek jde do nadoby

pokud nevyzkousit a nezmeris nepoznas

tableta neurcuje jaka je vlhkost v mistnosti, na to je neco jineho

alf*
hodnocení

1x

nevím tedy o jakou vlhkost a kde se jedná, ale lepší je udělat opatření aby vlhkost nevznikala. A bez detailů ani nelze poradit co bude lepší jak oprovizorní řešení.

standam*

pokud se jedna o beznou vzdusnou vlhkost, ktere se nikdo neubrani(hlavne v podkrovi) je CERESIT dobra volba, sam ho mam

dela se na 20m2 tj. jedna tableta nebo 40m2 tj. dve tablety

wazi*
hodnocení

0x

Záleží na tom, na co ho chcete použít. Mám a používám elektronický "odvlhčovač" Sinclair z Hobby marketu a jsem s ním při mém využití spokojený. Konkrétně ho používám ve sklepě na snížení vlhkosti, která v létě bývá až 90%. Dá se také využít třeba na sušení prádla, ale to sem zatím nezkoušel, nicméně dosavadní zkušenosti s tímto zařízením jsou vesměs kladné. Příkon má 200W a za 24 hodin odsaje ve sklepě okolo 5l vody. Takže si můžete dle sazby elektřiny dopočítat, kolik Vás to bude stát. Ovšem má to svoje omezení - nejvyšší účinnost (12l/24H) dosáhnete při vysoké teplotě (>+25C) a vysoké vlhkosti (>90%). Jak obě hodnoty klesají, klesá i účinnost. Na okraj uvedu, že je hlasitost je o něco nižší než u mobilní klimatizace.

buss
hodnocení

0x

Rozsypat chemikálii neškodnou co pohlcuje vlhkost a pak vysušit a furt dokola.

kato*

Poněkud nepraktické.A kde ji chcete sušit v zimě,aby vám doma opět neunikla?Já sázím na elektrický.Nádobku vyleji .Zaplatím za odběr elektřiny a šlus.Nic nesuším,nekupuji nové náplně a doufám,že bude mít odvlhčovač i dlouhou životnost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]