Nejste přihlášen/a.
JE INVESTICE DO POHLCOVAČE VLHKOSTI DOBROU VOLBOU? KTERÝ MÁM ZVOLIT ELEKTRONICKÝ NEBO TEN BEZ POTŘEBY EL. ENERGIE?
Vlhnul a plesnivěl nám v kuchyni roh. Koupili jsme CERESIT pohlcovač vlhkosti a máme pokoj. Na větší plochy to už ale tak účinné není. Zkoušeli jsme také napodobeninu Ceresitu (myslím Ceys - nebo tak nějak), je to sice levnější, ale účinek žádný. Zvažte, na jak velkou plochu pohlcovač potřebujete a podle toho se rozhodněte.
Pohlcovač vlhkosti Cererit je neučinný, tam se rozpouští tableta která vám pouze určí, že je v místnosti vlhko. . Mechanický vám opravdu vlhkost zachytí.
1jara. Já se teda nechci hádat, ale kamarád měl každé ráno orosená okna. Koupil Ceresit a okna jsou ráno suchá , Takže asi nějaký účinek musí mít
nevím tedy o jakou vlhkost a kde se jedná, ale lepší je udělat opatření aby vlhkost nevznikala. A bez detailů ani nelze poradit co bude lepší jak oprovizorní řešení.
Záleží na tom, na co ho chcete použít. Mám a používám elektronický "odvlhčovač" Sinclair z Hobby marketu a jsem s ním při mém využití spokojený. Konkrétně ho používám ve sklepě na snížení vlhkosti, která v létě bývá až 90%. Dá se také využít třeba na sušení prádla, ale to sem zatím nezkoušel, nicméně dosavadní zkušenosti s tímto zařízením jsou vesměs kladné. Příkon má 200W a za 24 hodin odsaje ve sklepě okolo 5l vody. Takže si můžete dle sazby elektřiny dopočítat, kolik Vás to bude stát. Ovšem má to svoje omezení - nejvyšší účinnost (12l/24H) dosáhnete při vysoké teplotě (>+25C) a vysoké vlhkosti (>90%). Jak obě hodnoty klesají, klesá i účinnost. Na okraj uvedu, že je hlasitost je o něco nižší než u mobilní klimatizace.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.