Nejste přihlášen/a.
dobrý den, potřebuji poradit, jestli se dá nějakým způsobem napravit poškození vodovodních baterií čistícím prostředkem. Koupila jsem čistící prostředek určený na koupelny(na vodni kamen) u alberta(jejich značka- vyrobeny v Polsku) a vystřikala s nim koupelnu, že je draždivy mi až tak nevadi, na to vyrobce upozorňuje, ale k memu úžasu mi tento prostředek zničil horní část pákové baterie(máme matné od metalie) teď už nejsou matné, ale jakoby s tmavěšedými mapami. Se zbytkem baterie se nic nestalo, jen paky změnily barvu- nevite čim by to šlo napravit, pokud vubec? jsem z toho nešťastná, máme baterie teprve pár měsíců
Na etiketě není nic o tom, že by přípravek nesměl přijít do styku s bateriemi.
0x
To asi napravit nepůjde.Patrně je to poleptané.Zajímalo by mě složení toho prostředku. Také se může jednat o nekvalitní povrchovou upravu výrobku.Kvalitní povrchová úprava baterie musí vydržet působení prostředků obsahující i kyselinu fosforečnou.Dráždivé ty prostředky budou,protože se jedná vždy o kyseliny. Co spolehlivě zničí baterie a kovové odpady v umyvadlech je kyselina chlorovodíková.Na kachle a WC mísy je ale super.
0x
Myslím, že je to nevrtané.
Já jsem takhle savem při mytí vany zničil chrom okolo odtoku. Pak jsem četl návod, že to leptá
Ale to je u většiny čistidel na vodní kámen, že nesmí přijít na chrom ani smalt (když jsem PAK četl návody).
(akorád, že tohle je věc naštěstí za pár korun a jednoduchá výměna)
doplněno 03.12.10 10:57:Jo, pokud je to jen ta páka, tak ta by se možná dala koupit zvlášť. Ono to bývá tak, že ta páka je z plastu a zbytek baterie z kovu, takže asi proto ta rozdílná reakce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.