Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna trvalého bydliště

Od: jacob* odpovědí: 3 změna:

zdravím všechny. Vím že se to tu na tomto serveru už asi řešilo rovnou několikrát, ale mě se nedostalo ještě uspokojení na dotazky které mám. To bude také tím, že má situace je zapeklitější, takže k věci:

Jsem OSVČ a podnikám prvním rokem. Pravdou je že mé podnikání někdy může být rizikovější, ale to se snažím momentálně eliminovat. Trvalý pobyt u rodičů mám a můj otec je zdravě paranoidní a tak má neustálé výhrady k tomu co dělám, což chápu, ale já mám svou hlavu. Vycházíme spolu dobře, ale já pro jeho klid chci eliminovat možnosti toho, kdyby se stal opravdu průšvich, aby exekuce nepřišla na jeho majetek, kde jsem hlášen. On mě dobrovolně z bydliště neodhlásí a já nevím co teď. Bydlím v podnájmu a majitel mi toto nedovolil, protože sám ví, že rizika mám a nějaké své věci tu má, nicméně není ochoten na toto přistoupit.

Suma sumárum: z TP mě otec dobrovolně neodhlásí a na byt ve kterém jsem se přihlásit nemohu.

Jak by jste postupovali vy? s. r. o. zakládám až za půl roku do té doby bych chtěl udělat nějakou radikální věc, abych vynechal ze hry lidi, kterých se to netýká, chci aby se vše vztahovalo pouze na mou osobu. Děkuji Vám moc za rady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

1x

Dneska se už trvalý pobyt (TP) neodhlašuje - to se provede automaticky po přihlášení na novém TP. Ze stávajícího TP vás mohou pouze odhlásit rodiče a to za předpokladu, že tam již nebydlíte. Potom úřad zahájí správní řízení, ve kterém zkoumá, zda byly splněny všechny podmínky a ve kterém se může podat odvolání. A teprve poté dostanete TP na ohlašovně městského/obecního úřadu. Kdyby si občani mohli bez omezení vybrat na TP úřad, bylo by tam nahlášeno nejméně 20% občanů. ;) Na podnájem TP nedostanete. Pouze na souhlas majitele nemovitosti a nebo řádnou nájemní smlouvu. Co jiného? Musíte si někoho nalézt, kdo třeba za nějaký peníz bude souhlasit s vaším TP v jeho nemovitosti. Jak to dělají cizinci - v jednom bytě je jich přihlášeno třeba 30. To není ode mne návod na špatnost, ale řešení vašeho problému. Je dobře, že nechcete dostat do maléru rodiče. No a věřím, že za úplatu se někdo najde. Vy si můžete sám zvolit, kde budete mít TP (mimo ohlašovny), pokud budete mít nájemní smlouvu, souhlas majitele nemovitosti ( u SJM by měl být souhlas obou) a nebo budete nemovitost vlastnit. Tak snad jsem vás trochu nasměrovala. Ale i tak se podívejte, co vše je třeba předložit. Zde je to pěkně popsané: hostalkovice.cz/... a nebo se podívejte přímo na stránky vašeho města - obce: mesta.obce.cz/... - zde si je snadno najdete. *klik*

hodnocení

0x

A co si zřídit trvalý pobyt na úřadě? Ze zákona to lze (ostatně všichni bezdomovci tam TP mají)

poradte.cz/...

ladinpraha*
hodnocení

0x

Majitel bytu je nutný k přihlášení TP, ale odhlásit se můžeš sám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]