Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šachy - renovace

Od: karina* odpovědí: 11 změna:

Zdravím Vás rádcové! Mám krásné šachy v krásné rozkládací krabici (šachovnice). Potřebují jenom malé vylepšení.Poraďte mně , jak silnou tloušťku plsti (filcu) mám zvolit na podlepení šachových figurek a vyložení krabice na šachy. A také jakým lepidlem bych měla figurky podlepit aby se neprosáklo. Tloušťka filců , kterou jsem našla na webu se pohybuje cca 1 - 4 mm. Děkuji. Karina

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

slonbonjohn*
hodnocení

2x

Já mám na figurkách podložky z vínového sametu a tím je i vylepená krabice. Určitě to nebude taková láce, na figurky se dá vysekat výsečníkem patřičného průměru. K lepení bych použil lepidlo ve spreji. Namátkou jsem kouknul : prosvadlenky.cz/...

karina*
hodnocení

slonbonjohn, i Vám díky, o tom sametu jsem uvažovala hned napoprvé,ten doma mám.Ale zdá se mě tenký. A netřepí se ten samet? Karina

slonbonjohn*

Tak jsem kouknul na to podlepení a je to celkem vychytaný. Samet je nalepen na papír jakousi klovatinou nebo klihem a to samé na dřevěné figurce. Nic se netřepí a to jsou staré více než padesát let.

karina*
hodnocení

slonbonjohn, zkusím nejdřív ty obchody (až dopeču *smich*). Když neuspěji, tak dám na Vás půjdu do sametu *palec*. Díky Karina

ladinpraha*
hodnocení

0x

Tloušťka filcu stačí 1 mm a použil bych oboustrannou lepící pásku.

karina*
hodnocení

ladinpraha, díky za odpověď, já už vytelefonovala, že potřebuji 2mm, gramáž malou cca 0,16/1cm3, aby byl jemňoučký. Ale zase nevím, kde to koupit v metráži. Jen v Brně by to měli, ale je to tam dost drahé *nevi*. Oboustranná páska by byla vidět z profilu. Jo, jsem náročná *smich*.Karina

Lepil bych lepidlem na potahy kulecnikovych stolu. Prodavaji se ve spreji, takze nehrozi naneseni prilisne vrstvy a tim prosaknuti, ihned po prilepeni lze latku znovu odlepit a prelepit nebo bez odlepeni poupravit pozici.

Stoji par stovek a nemaji je jen tak nekde. Tak to by bylo z hlediska te narocnosti :)

Pro nenarocne bych lepil klasickym bilim lepidlem nebo klihem a daval zvyseny pozor na nanasenou vrstvu.

karina*
hodnocení

axus, děkuji, a kde koupit ten filc náhodou nevíte? Ještě zítra obvolám Řempa... Kar.

ladinpraha*

kutil-florenc.cz/...

doplněno 02.12.10 16:12:

A ještě jeden, vyzkoušený, ale nemají stránky

mapy.cz/...

karina*
hodnocení

ladine, díky za tip na tu Florenc. To jsem sama nenašla. Mají to jak v tom Brně - 600-1000Kč/kg. Ty kusovky se nehodí, musela bych to nastavovat . Ale půjdu se tam podívat, třeba něco přímo v obchodě vymyslím *smich*. Karina

doplněno 02.12.10 19:59:

Dobrá, skočím i do Dlouhé. Váhala jsem nad tím JUDr.*smich*K

ladinpraha*

Já, když něco takového potřebuji, tak jdu do té Dlouhé. Jsou tam moc ochotné a zkušené prodavačky a fakt umí poradit. Na té Florenci je to podle mě nic moc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]