Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Izolace mezi sporákem a kuchyní

Od: fireman99 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, stavím novou kuchyň a nevím, jestli musí být mezi sporákem a spodníma skříňkama kuchyně, nějaká izolace. Sporák bude stát vedle skříněk a nebude tam žádná mezera. Vzpomínám si, že máma kdysi měla mezi sporákem a kuchyní alobal, ale víte asi jak by to vypadalo, v nové kuchyni. Nevím jak se trouba z venku při pečení hodně zahřívá.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raadek*
hodnocení

0x
Záleží na značce sporáku. Výrobce by měl uvádět teplotu pláště trouby nebo alespoň minimální vzdálenost od hořlavých předmětů. Vestavné trouby budou jistě dobře tepelně izolované, ale nedávno testovali mikrovlnné trouby a u některých zjistili teplotu horního pláště 120 stupňů. Až budete troubu vybírat, zkuste nahlédnout do návodu. R.

jabraka*
hodnocení

0x

Dříve to bývala deska z asbestu(2 mm)krytá hliníkovou folií.Dnes by šlo takovou folii nahradit vrstvou minerální vaty,nalepené silikonem a na to přilepit slabý Al plech.S alobalem se špatně pracuje.

JABRAKA

fireman99
hodnocení

Mám 2 roky starý sporák elektrolux Inspire. V návodu o vzdáleností do boku nic nepíšou, pouze od horní sklokeramické desky 70 cm nahoru. tak předpokládám, že po stranách nic být nemusí...

Mam to samé vyjádření od whirpoolu instalované 3 roky a nic se neděje. ;)

paaja*
hodnocení

0x

Určitě to bude v návodu pokud se jedná o nový sporák. Na nějakém stavebním foru tohle bylo probírané a někdo tvrdil (takže bez záruky), že je na to norma, která udává minimálně 1cm pokud výrobce nestanoví jinak.

01jana*
hodnocení

0x

Zkusím poprosit o radu zde - poslední cca měsíc se mi začaly silně rozpalovat ovládací knofíky (klasické plastové) u vestavěné trouby Mora. Do té doby to bylo v pořádku. Bohužel od trouby nemám návod, ale má být údajně cca 5 let stará. Nevíte někdo, čím by to mohlo být? :( Děkuji Jana

lui*
hodnocení

0x

Máme kombinovaný sporák Indesit, a boky jsou i při dlouhodobém pečení jen vlažné. Asi platí, že je to podle značky. Ale domnívám se, že moderní sporáky které jsou dnes v prodeji už s tím počítají a mají dostatečnou tepelnou izolaci na bocích.

martinacek
Tak s tepelnou izolací sporáku to také začínám řešit. Bohužel až po té, co jsem koupil sporák Gorenje. Ten se na boční straně dokáže dle návodu rozehřát až na 90°c. Chci mít vedle sporáku myčku a z druhé strany linku. Co jsem četl výše, asi jsem měl koupit jinou značku. Budu se snažit koupit nějakou izolací a boky obložit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]