Nejste přihlášen/a.
Zdravím a dovoluji si položit otázku zda je nějaké zařízení (příp.filtr) na čištění a úpravu vody (změkčení)? Jedná se o odběr přibližně do 100 m/ kub. ročně. Bytová jednotka.
Děkuji za odpověď.Josef Čermák.
Jednu dobu se obvevovaly ve schránkách letáky od firem, které nabízely rozbory vody a případně i doporučení filtračního systému. Jak asi myslíte, že ty "rozbory" dopadly? Pochybuju, že někdo skutečně rozbor dělal. Všechny byly velmi velmi špatné a jen jejich skvělá filtrace to mohla změnit. Nevím jak moc "špatná" je skutečně vaše voda, ale pokud reaguete na nějakou podobnou obchodní akci, tak peníze invetujte do něčeho jiného. Pokud je vaše voda opravdu špatná, tak musíte přeně vědět co tam nemá být a pořídit odpovídající filtry. Univerzání filtr nexistuje a i ty speciání se musí často měnit a jsou drahé. Jednoduché změkčovače (kromě detilačních přístrojů ) taky nejsou a tak si asi pořídíte nějakou nefukční zbytečnost.
Taky nemám ve studni dokonalou vodu. Vím, že je velmi tvrdá a obsahuje sloučeniny železa a manganu. Jak jsem vysvětlil, tak filtrace by byla tak nákladná, že mi přijde levnější si na přímé pití kupovat balenou vodu, stejně si na ni ušetřím za vodné. Svoji vodu používám jako užitkovou na praní, mytí, kdy pračku a myčku pořizuiji z levnějších kategorií. Stejně vydrží tak kole 5ti let.
Odpovím částečně: četl jsem jednou odborný článek, kde uváděli, že pokud výrobce filtru slibuje odstranění dusičňanů, je to podvodník.Takový filtr neexistuje.
Kjaniku,představ si,že existuje!Iontoměničové stanice jsou vesměs vybaveny Katexy.Jsou to perličkové náplně speciální pryskyřice,zachycující kationty,které jsou nejčastější příčinou tvrdosti vody(Ca,Mg,Fe,Al.)
Stejně tak jsou pryskyřice aniontové - anexy.Ty zachytávají anionty(.NO2,NO3,SO4,PO4...)
Směs obou jsou ionexy,výsledkem je destilovaná(demineralizovaná)voda.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.