Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vytyčení hranice

Od: novaeda* odpovědí: 11 změna:

nechala jsem si vytyčit hranici pozemku kvůli stavbě plotu.sousedka s ní nesouhlasí a nyní si objednala u jiného geodeta nové vytyčení hranice.je možné že bude její vytyčení jiné než vytyčení objednané mnou?máte s tím někdo zkušenosti?a jak bude postupovat stavební úřad v případě, že bude mít dvě rozdílné geodetické vytyčení?pokud toto bude do 30cm myslím,že o nic nejde, ale sousedka říká,že rozdíl je až dva metry, což se nezdá zase nám :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jestliže sousedce vyměří jinak hranici, což ale nevěřím, tak si nechte od předávájícího geodete nechat udělat kopii a s ní reklamujte u Vašeho geodeta.

Zaměření se zpřesňuje díky kvalitnějšímu měření, ale jde jen o centimetr.

novaeda*
hodnocení

díky za odpověd, no právě, jestli geodet sousedky vytyčí hranici jinak bude mě vytyčení mnou objednané a zaplacené v podstatě na nic,budu tam kde jsem byla a plot nebudu moci stavět. máme i strach, aby geodet objednaný sousedkou nemohl být podplacený,zaráží nás,že sousedka do tohoto sporu chce jít a platit nové vytyčení. nevíme jak bude stavební úřad postupovat, jestli se budou geodetické vytyčení rozcházet.někdo říká,že odchylka může být jen 14cm,někdo že i dva metry :(

doplněno 30.11.10 18:47:

myslíte,že když budu reklamovat u svého geodeta, že nějak uspěji?vrátí peníze?může říkat,že on měřil správně a jejich geodet špatně.napadlo mě ještě jestli neexistuje nějaký nadřízený orgán geodetů,který prověřuje tyto případy,protože si myslím,že pokud budou měření rozdílné jeden geodet měřil špatně.znovu opakuji,že mi nejde o pár centimetrů.sousedka pořád říká,že jde o 2metry

ladinpraha*

Pokud se budou zaměření výrazně lišit, tak žádat vysvětlení po svém geodetovi. Ten na to bude muset reagovat a řešit to. Jinak je to "jedna paní povídala", Ať se perou odborníci.

kjanik112*
hodnocení

0x

Souhlas, zaměření je geometricky přesné a nezávislé na tom, co kdo říká.

novaeda*
hodnocení

zaráží nás na tom právě i to,že nový geodet vůbec bude měřit a neřekne sousedce,že to dopadne stejně at neutrácí zbytečně :) :) :)

novaeda, ale to byl geodet proti sobě. Klidně ví, že vezme geometrické body, přenese je stejným nebo podobným přístrojem, zapíše, zakreslí, porovná s katastrem nemovitosti a pak svolá sousedy a vysvětlí!

Vždy máte právo se bránit, zkuste zavolat svému geodetovi hned zítra a ať poradí se sousedkou. Určitě Vás uklidní!

novaeda*
hodnocení

no uvidíme,máme to příští týden v úterý-vytyčení č.2, tak po seznámení s daalší hranicí budeme chytřejší.až budeme vědět o kolik cm se bude lišit,tak budeme řešit dále.případné reklamace apod. ještě bych se zeptala jestli nevíte jestli existuje nějaký orgán, který dohlíží na geodety a šlo by se u něho domáhat jasné hranice respektive jednoho! vytyčení ,protože v tomto státě je možné vše mám obavy, že domáhat se svých práv ohledně JASNé hranice bude složité

hodnocení

0x

Já myslím že oproti tomu jak je to zaznamenaný v katastru se to moc lišit nebude i kdyby tam měřilo třeba 10 geodetů.

lui*
hodnocení

0x

Já se přiživím s otázkou. Nevíte někdo s jakou přesností se takové zaměření dělá? Jsou to centimetry, decimetry, nebo metry? Promiňte mi otázku tady na poradně, vím že by stačilo zavolat na katastr. Ale třeba to tu někdo ví, a mě to připadlo v té souvislosti jako zajímavé to vědět. Možná i pro ostatní.

decimetry. Třeba i 30cm.

doplněno 02.12.10 08:04:

To platí v extravilánu. V obci je to přesnější.

novaeda*
hodnocení

mě většinou řekli, že 14 až 28 cm,to je přípustná odchylka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]