Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
bydlíme ve starém několika podlažním cihlovém domu. Jednu zeď jsme zbavili omítky a chceme si nechat pro dekoraci jen očištěné režné zdivo. Dům je zateplen a máme plastová okna. Byt má vcelku vysokou vlhkost, ale nemáe problémy s mokváním zdí, ani plísněmi. Dostatečně větráme i topíme. Zajímá mne jak režné zdivo v interiéru ošetřit. Slyšela jsem rady jako vodní sklo. Já sama jsem zvažovala pouze penetrační nátěr. Poradíte mi? Děkuji mnohokrát Hlavatá
Cihly bych očistil a nechal je tak.Nemusíte je chránit proti vlhkosti. Zaměřil bych se však na spáry, jsou-li na běžné zdící maltě,která bývá hubenější, bude malta ve spárách stále zvětrávat a sprašovat.Spáry bych proškrábl, srovnal a přetáhl je bílou spárovačkou, co je na obklady.Pokud by bílá spárovačka byla přílíš kontrastní- řvavá-, použil bych spárovačku šedou.Proveďte zkoušku někde v rohu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.