Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
v domě chci vymalovat chodbu. Jako první jsem oškrábal vrstvu cca 4 starých nátěrů. Problém je ten, že při dřívější rekonstrukci byl na určitých místech, kudy vede elektroinstalace, nanesen štuk, a tak mám tedy vystouplé plochy (cca 2-3 mm). Jak to mám srovnat? Opět štukem? A před tím použít penetraci?
Děkuji.
Největší neštěstí při opravách vypadlého štuku a krytí nových elektro a vodoinstalací je sádra.Ta právě vystupuje mimo rovinu zdi.Jediná možnost je odbroušení rovinnou bruskou,nebo ručně brusnou síťkou v držátku.Protože většina interierových barev obsahuje adhezní přísadu,není penetrace nutná.Dokonce někdy vadí.Na zaschlé penetraci pak nová barva nedrží a stéká.Zeď před malováním má být suchá,pevná a ssavá.pokud je potřeba opravit větší díry,nejlepší je zakrytí flexi stavebním lepidlem,menší nerovnosti pak finální stěrkou.
JABRAKA
Nejdříve se musíte rozhodnout, jestli chcete přečnívající materiál ubrat do roviny s původní zdí nebo dorovnat zeď okolo šliců do optické roviny.
V prvním případě doporučuji použít vibrační brusku a srovnat do roviny. Jednou vymalovat, a v případě že přebroušený povrch bude hrubý tak přetáhnout finálkou, jemně přebrousit a pokračovat v malování. Pracnější varianta, ale výsledek by měl být lepší.
Ve druhém případě bych zvolil sádrokartonářskou sádru (uniflot), a okolí šliců přetáhl širokou špachtlí do ztracena. Po vyschnutí a přebroušení mřížkou je možné malovat. Jednodušší, ale hrby na zdi zůstanou.
pokud byla elektroinstalace zapravena pouze stukem je to spatne (poznas poklepem, bude to dute) a pujde lehce dolu
nejprve bych proveril zda neni vhodnejsi stuk vybrat a nove zapravit a dle potrebne tl. materialu vybrat ten spravny material na zapraveni
sadra se pouziva na prvotni uchyceni elektroinstalace a to v omezenem mnozstvi, duvod je jasny na sadre nedrzi hruba ani stuk
osobne doporucuji sparu vybrat, napenetrovat a nove zapravit nebo rovnou dat na celou stenu stuk, pak to bude stejne, protoze spara bude vzdy videt.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.