Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o zkušenosti s profiy Aluplast ID8000 s trojsklem, Trocal Inno nova 70.A5 a Trocal 88+ s trojsklem. Vím, že nejvíce záleží na montážní firmě a zde nemám ještě zcela jasno. Přemýšlím o fy. OKNA DVOŘÁK-Pardubice, ALDO Litomyšl... Díky za Vaše názory a doporučení...
podle toho co jsem našla jsou Aluplast ID8000 osmikomorové a Trocal Inno nova 70.A5 pouze pětikomorové. Trocal 88+ jsou šestikomorové.
pětikomorová okna jsou dnes standard (spíše minimum) u Aluplastů uvádí ještě zvýšenou bezpečnost s tím lepeným trojsklem, což také není k zahození jestli máte RD
za mě doporučení, z těchto tří Aluplast ID8000 s lepeným trojsklem
Druhou firmu bych určitě nebral,mají to z Polska.Dvořáka neznám.Při výběru rámů dejte pozor na tepelný prostup rámu a skla.Rám nesmí mít tepelný prostup větší, než sklo.Spíš stejný,nebo malinko menší.Neberte skla s ocelovým rámečkem.Berte nabídku pouze s ,,teplým rámečkem".Vyhněte se gigantům typu Yor..dn,Mac..ek a jiné.
Firma OKNA-DVOŘÁK spolupracuje s fy. Slovaktual. Od nich bych bral PASIV-HL s trojsklem 4-16-4-16-4... Dodávají s hliníkovým rámečkem, za příplatek možnost TGI. Dále za příplatek možnost montáže s parofólií... Vyplatí se za rámeček a parofólii připlatit, nabo je to pouze obchodní tah? Díky za Vaše názory a doporučení..
Tgi nebo-li teplý rámeček se vám určitě vyplatí.Ve spojení skla a okenního rámu je kritický bod tepelné propustnosti.Trojsklo s hliníkovým rámečkem je ale dostačující.Parofolie,nebo spíš parotěsné a paropropustné pásky já také doporučuji.Nabízím je do každé novostavby.Pokud je možnost,tak je dávám i při rekonstrukci oken.Cena pásek je od 100,-až 250,-kč za metr obvodu.Záleží na výrobci a značce použité pásky.Nedávno jsem tady psal,že je to na nic.Ale opak je pravda.Z praxe už vím,že ty pásky zabraňují ve velké míře plísním.Odvádějí vlhkost z domu,ale dovnitř nic nepustí.
Zdravím, vidím že se patrně v této oblasti pohybujete...?! Je možno zaslat i Vám rozměry k nacenění, nebo máte jen všeobecný přehled? Moc díky za odpověď... Bylo mi řečeno, že hliníkový je u trojskla dostačující, ale snažím se načerpat co nejvíce informací. Tak závěrem doporučujete výrobek od fy. slovaktual? Poptávám i vchodové dveře a zde nabízejí hliník z profilu HEROAL 110E... v kombinaci s výplní od PERITA... Ale docela cenová prda... Zkusím doporučení Milana a uvidíme. Ztím díky
Pracuji s okny asi 7,let.Vyznám se v profilech i v zasklení, zaměření,výrobě,montáži i servisu.Za ty roky bych snad něco měl už vědět.Do vnitřní pošty mi pošlete kontakt,pokud chcete nabídku i ode mne.Perito jsou výplně jako každá jiná.I u jiných výrobců mívají rerklamace.Takže bych zbytečně nehledal jiné firmy.
Pokud zkoušíte OKNA DVOŘÁK-Pardubice, zkuste ještě Hrdý Praskačka.
Většina firem prodejců, najímá živnostníky na zapravení oken.
omlouvám se za nepřesnost, pan a paní Hrdá, ale oni mají firmu na rozhraní obcí Opatovice a Pohřebačka.
Praskačka to byla blbost a chyba.
Nebylo by od věci Milane spojitse radši s firmou Slovaktual?Aluplast je z mých zkušeností velmi kvalitní profil.I v Polském provedení.V Čechách Moravě i Slovensku je patrně jedinná firma,která vyrábí z ,,originálu" AZ okna Veselí nad Moravou.O jin ých už nevím.
Petře myslíš přímo se Slovenskem?
Hrdý i Dvořák montují Slovaktual a z osobního jednání vím, že z Opatovic je montáž levnější, a trošku procenta taky sleví. Ještě jsem v boji o ceně Slovaktualu oslovoval i okna.eu/... Dokonce i Kroměříž nabídl dobrou cenu, i když chtěli 3000Kč za dopravu, přesto byli levnější.
Hlavní je zasklení.
Co se týče mého doporučení:
Plastový meziskelní rámeček rozhodně ANO (i v trojskle), protože cenový rozdíl je malý, ale užitný velký.
Dveřní výplň proč ne, ale raději od někoho jiného než od Perita. Barevné PVC výplně jim hodně praskaly (teď už prý ne, ale po těch zkušenostech...) a u HPL výplní jim zase praskají ozdobné rámečky. Měli jsme u nich moře reklamací, které uznávají, ale jen v 5-ti leté záruce. Pak si můžete - víte co. 5 let je sice dlouhá doba, ale velmi krátká na stavební prvek domu. Životnost dveří i oken je mnohem vyšší. Tedy těch kvalitních samozřejmě.
Podle mě není počet komor nejdůležitější, podle mě je daleko důležitější tloušťka používaného materiálu, výztuh apod. Je rozdíl ( samozřejmě i cenový ) mezi oknem, které má tloušťku použitého platu 1,5mm, výztuha ocelová 1,5mm a použitý recyklovaný plast než okna z prvomateriálu s tloušťkani výztuh a stěn 3mm. ..
Asi Vás trochu zklamu, ale tak velký rozdíl v tloušťce plastu není. Max. jsou 3mm a standard je 2,7. Spodní hranice je tuším 2,4mm.
Větší rozdíly jsou ve výztuze, která dělá pevnost plastového okna. Český standard jsou 1,5 a 2 mm a třeba v Polsku je běžně používaná tloušťka 0,75mm. Navíc se u nás často používají zdvojené okraje (přeložený ocelový profil) takže je tloušťka dvojnásobná.
A v tom je dlouhodobá pevnost plastových oken.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.