Nejste přihlášen/a.
Ahoj všichni,
přivezli mi metrová dubová polena, které složili na zámkovou dlažbu. Než jsem stihnul dřevo uklidit/odvézt (po 14 dnech), tak do něj párkrát napršelo a na zámkovce jsou z té dubové kúry šílený tmavý hnědo-černý fleky
je toho asi tak 13 m2.
Co si o tom myslíte, spláchne se to samo deštěm nebo s ohledem na ten dub "mám" smůlu. Zkusili byste třeba sůl nebo savo nebo tak něco? Nestalo se to někomu z Vás?
Díky moc za všem ua rady. Pepa
Dub je plný tříslovin a pokud si budete chvilku hrát s jeho kouskem v rukou, budete mít fialové prsty... Zbarvení způsobuje tanin. Odstranit jej lze bělením, což by savo mohlo zvládnout. Chlorid draselný rozpuštěný ve vodě by mohl být také dostatečné účinný...
doplněno 27.11.10 20:09:To, co padá s nebe, to je spíš kyselé, tomu bych moc nevěřil, celpe ![]()
Jsem si myslel, že ten dub, je potvora ![]()
Díky moc za rady vyzkouším to savo. Prostě jsem se chtěl zeptat dřív, než budu dělat zbytečné pokusy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.