Nejste přihlášen/a.
Ahoj všichni,
přivezli mi metrová dubová polena, které složili na zámkovou dlažbu. Než jsem stihnul dřevo uklidit/odvézt (po 14 dnech), tak do něj párkrát napršelo a na zámkovce jsou z té dubové kúry šílený tmavý hnědo-černý fleky je toho asi tak 13 m2.
Co si o tom myslíte, spláchne se to samo deštěm nebo s ohledem na ten dub "mám" smůlu. Zkusili byste třeba sůl nebo savo nebo tak něco? Nestalo se to někomu z Vás?
Díky moc za všem ua rady. Pepa
Dub je plný tříslovin a pokud si budete chvilku hrát s jeho kouskem v rukou, budete mít fialové prsty... Zbarvení způsobuje tanin. Odstranit jej lze bělením, což by savo mohlo zvládnout. Chlorid draselný rozpuštěný ve vodě by mohl být také dostatečné účinný...
doplněno 27.11.10 20:09:To, co padá s nebe, to je spíš kyselé, tomu bych moc nevěřil, celpe
Jsem si myslel, že ten dub, je potvora
Díky moc za rady vyzkouším to savo. Prostě jsem se chtěl zeptat dřív, než budu dělat zbytečné pokusy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.