Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak snížit slanost přesolené polívky

Od: mh* odpovědí: 9 změna:

jak stáhnout slanost v přesolené polívce? Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raadek*
hodnocení

2x
Přidat jednu nebo dvě syrové brambory. R.

hodnocení

2x

já bych to vyřešil vylitím do . . . wc :-P

1jara*

Brambor by jste musela přidat tak půl kila aby slanost vytáhly. Bílků také tak z dvaceti vajec.

jabraka*
hodnocení

2x

Už jsem to jednou doma řešil.Polévku jsem zcedil a ve vývaru uvařil tři porce brambor k řízkům.Po slití z brambor jsem přidal zpět zcezené a polévka šla sníst.Jen se trochu zkalila škrobem z brambor.

JABRAKA

lidka*
hodnocení

2x

Záleží na tom, jaká to je polévka. Jestli jenom vývar nebo už hotová zahuštěná. Podle toho bych vybrala bílky a nebo brambory. Možné je také povařit mrkev a nebo petržel. Ale i dobré je část odebrat, třeba zamrazit a polévku tzv. nastavit. U vývaru vodou a dochucením a u zahuštěné polévky bych to řešila naředěnou jíškou - kde je to vhodné i přidáním smetany nebo mléka. *placni*

mrkva*
hodnocení

1x

naředit vodou

hodnocení

0x

Vložte do polévky dva vaječné bílky. Ty část slanosti pojmou a pak je z polévky vyberte. Nejen že bude polévka méně slaná, ale bílky mají báječnou chuť...

janourecek*
hodnocení

0x

ohřát v mikrovlnce z mikrovlnky je vždy jídlo méně slané :-D

andre158*
hodnocení

0x

Když tam dáte brambor a bílek tak budete mít vystaráno a navíc máte ingredience pro další vaření.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]