Už jsem to jednou doma řešil.Polévku jsem zcedil a ve vývaru uvařil tři porce brambor k řízkům.Po slití z brambor jsem přidal zpět zcezené a polévka šla sníst.Jen se trochu zkalila škrobem z brambor.
Záleží na tom, jaká to je polévka. Jestli jenom vývar nebo už hotová zahuštěná. Podle toho bych vybrala bílky a nebo brambory. Možné je také povařit mrkev a nebo petržel. Ale i dobré je část odebrat, třeba zamrazit a polévku tzv. nastavit. U vývaru vodou a dochucením a u zahuštěné polévky bych to řešila naředěnou jíškou - kde je to vhodné i přidáním smetany nebo mléka.
Vložte do polévky dva vaječné bílky. Ty část slanosti pojmou a pak je z polévky vyberte. Nejen že bude polévka méně slaná, ale bílky mají báječnou chuť...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.