Nejste přihlášen/a.
Nebudu teď polemizovat, čí je to blbost, jak se to mělo udělat atd., ale...přijde vám toto adekvátní cena za renovaci 20 m čtverečních parket? Nic nedoplovali, jen brousili tmelili, lakovali a lištovali...ještě si pochvalovali, jak jsou ty parkety v pohodě, že nebyly nalakované, že s tím je míň práce. Takže:
Tmelení + broušení 170 Kč/m2
Lištování (dle mého obyč dřevo, ve faktuře nespecifikováno) 75 Kč/bm
Lakování 1 x základ + 2 x vrchní lak (thomsit 20 pp a nahoru šel thomsit 56 pp) 340 Kč/m2
Naúčtovali si ještě nějaká 2,8 pocenta přesun hmotnosti nebo co já vím, nejde to přečíst, z ceny za práci + materiál
Dohromady 11873 bez DPH + 10 procent DPH a ještě si dovolili naúčtovat 323 Kč + 20 procent DPH za složenku. Domlouval to strýc a popravdě...nás cena dost šokovala.
Dělali to tři týpci a byli tu 9 hodin.
Poradím se s právníkem jaká je možnost, ale nechci ze sebe udělat blba. Cena mi přijde naprosto ujetá.
Meridiusi,
Nad rubrikou je reklama,nabídka renovace parket za asi 300.-/m2.A bude to asi běžná cena.Za 20 m2 tedy kolem 6000.- a DPHKdybych to počítal podle pracovníků,180 -250 Kč / osobu a hodinu průměrně 27 hodin to je také asi 6000.-K tomu materiál.
Nejprve se podívej na kalkulaci,kolik jste odsouhlasili předběžnou cenu,oni ji mohou o 10% navýšit.Pak teprve k advokátovi.
JABRAKA
Nebyla žádná předběžná kalkulace, brácha (čili můj strýc) mámy (u té se to nechalo dělat) je prostě sehnal nevím na popud koho, protože jsme měli předběžně domluveného někoho jiného (jen trošku haproval termín), který říkal, že max za 9000 pokud budou v opravdu špatném stavu. Což nebyly. Byly prostě jen zašlé. .Ale to byl živnostník.
Bohužel se do toho vložil strýc, neuvědomil nás a rovnou je domluvil. Domluvil je telefonicky. Firma to je s. r. o., takže možná ti pracanti ani neví, za kolik to dělají. Ale když jsem se díval kolik stojí ty laky...absolutně nechápu, kde ty ceny vzali. Účtují si zvlášť brousení a tmelení a zvlášť lakování...to jsem nikde neviděl.
Ten zákl. lak stojí na netu 1700 s DPH 5L, ten druhý nevím...nenašel jsem ale bude asi dražší dejme tomu 2000 za 5L. Nevíme ani kolik jich spotřebovali. Podle tabulek si myslím, že toho prvního tak půlku, druhého asi celých 5 l. Ale to jsou maloobchodní ceny...nevím, za co to berou oni..že.
Ti tři týpci přišli, máma se jich ptala kolik to tak předběžně bude stát. Oni na to, že nevědí a že přijde faktura. A teď přišlo toto. Ona podepsala sice převzetí práce, ale tam žádná předběžná cena nebyla. Jen tam bylo napsáno, co dělali. Metry souhlasily, na lištách si sice přidali asi metr či dva...no dejme tomu, to bych přešel. Ale čím to završili, že si poslali fakturu se složenkou a naúčtovali si za tu složenku 318 kč s DPH. Přitom k zaplacení naprosto stačí faktura.
Osobně to nechci nechat být. Stížnosti na tuto firmu je jak jsem zjistil více a je problém v jejich účtování za práci.
za 25 m2 jsem za úplně stejné služby před 3 roky platit okolo 11 000 Kč (v Praze). Cena co uvádíš není tedy úplně mimo.
Ale rada pro příště... všechno si domluv sám od začátku, na nikoho se nespoléhej (taky jsem se dřív spoléhal a je to většinou ještě horší). Nech si cenu vždycky poslat předem. Teď už s tím nic nenaděláš (nechci být zlý nebo neslušný, ale snad tě tahle hloupost poučí pro příště). Jinak držím palce, jestli se ti je podaří "o trochu" stáhnout s cenou.
Dobrý den, před rokem jsem poptávala renovaci parket 18 m2. Jen broušení nalakovaných parket, tmelení nebylo potřeba, lakování mi vyčíslil živnostník na 10 000 Kč. Máte navíc lišty, takže to asi odpovídá místním cenám. Bydlím také v jihomoravském kraji. Zvládli jsme to sami, s půjčenou bruskou. Lakování válečkem bylo hračkou. Cena 2300 Kč.
Těžko...našel jsem deset firem v Brně s cenami dle jejich ceníku za komplet renovaci od 300 Kč s dph do 450 s DPH. Ať jsem se snažil jak chtěl...nikde jsem nenašel firmu, co by si účtovala 510 Kč bez dph jen za broušení (podotýkám, že ty původní parkety nebyly lakované..tzn nebylo třeba je nijak zvlášť do hloubky brousit), tmelení (když budu hodně punťa, tak najdu škvíry, které ani nezatmelili) a lakování. Bohužel. Počítal jsem s cenou do 10000.
Pokud sis to udělal doma za těch 2300 se všim,tak mi dej číslo a já tě zaměstnám!Předpokládám že brusky a laky budeš mít svoje.Jen orientačne :Brusivo cca 800,Laky cca 3500,Brusky(denní pujčení 1200+ záloha 15 000) váleček s tyčí sis doma vyrobil nebo koupil?
A lišty počítat nebudu...
Nějak ti ta cena nesedí...
Na 18,m2 je ptřeba asi 5,l laku epoxidového cca 1000-1500kč.Nebo jiného.Sidolux je v podobné ceně.Bovimat je jednou tolik.Váleček do 80,kč,štětka 40,Brusku profi mám vlastní.Šmirgl do stovky.Ještě nemám ani dva tisíce...
my jsme pred měsícem delali jednomu chlapovi parkety, broušení,a nalakování tj 3 vrstvy laku, cena laku nejakých 1100 kc mistnost cca 18 m celková cena byla 5000 kc i s materialem brusku sme meli vlastni takze s myslim ze vas o trosku vice natahli, a pokud jsou plátci dph tak vak k tomu samosdrejmě i to dph přirazi což je 20 procent
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.