Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vodoměr na studenou vodu - repas nebo nový?

Od: kajos* odpovědí: 12 změna:

Správce našeho bloku se 33.byty chce měnit vodoměry studené vody. Dává nám na vybranou : repasovaný měřič - cena bez DPH 375,-Kč , nebo nový - cena bez DPH 575,-Kč. Oba měřiče dle jejich sdělení mají 2 roky záruku. Můžete mi poradit pro který z měřičů se mám rozhodnout? Děkuji Vám za odpověď.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riky99*
hodnocení

1x

Repas je v tomto případě zavádějící slovo .Co se týká vodoměrů , tak jsou pouze přecejchované. Firma která provádí přecejchování vodoměrů tím zaručuje správnost měření zpravidla na dobu 6 let. Pak by opět mělo dojít k přecejchování.Vodárny používají také jen přecejchované vodoměry , takže nový být opravdu nemusí .

standam*
hodnocení

0x

repasovany musi byt cejchovany, tak je to jedno, jen je nutne dukladne prekontrolovat stav vodomeru a tak ho i zapsat.

hodnocení

0x

studená voda je nejnižší položka domácího rozpočtu,mnohem dražší je teplo, a teplá voda a elektřina. Kupte jaký chcete, klidně repas. Je to jako (pro mě) pneu protektorové, vše je legální, funguje normálně. Za 4 roky stejně budete opět měnit za jiné měřiče (má se to tak dělat). repas je OK.

miljan*
hodnocení

0x

Repasované mají vyměněny všechny pohyblivé součástky a jsou přecejchovány.

hodnocení

0x

Když bych si za tu cenu měl vybrat tak si radši ty 2 stovky přidám!.!.!

cyril*

Jsem stejného názoru. Když půjdu do bordelu, tak proč utrácet za nějakou rajdu, raději si připlatím a mám poctivou! ;)

26.11.10 23:57

*smich*:-P:D*haha**hej**palec*

buss

No ale také za tu cenu lze mít dvě, tři ...

luijsi vy a další jste vůbec problém nepochopili a kupujete za dražší naprosto to stejné co lze koupit o 20 až 50% levněji. Ale myslíte si že jste udělali lépe. Toto si však myslet můžete ale je to hloupost. muj názor.je to jakolahev od piva, vy ji chete za 5kč, ale normálně je za 3,že.

doplněno 27.11.10 11:32:

spíš je to také o tom, že vodoměr z principu nikdy nemůže naměřit více vody než jím může protéct. Může se ucpat, nebo zaseknout, ale tím vy jako domácnost nic netratíte. končim debatu *bum*

hodnocení

0x

No mě šlo spíš o to že na novej přístroj by mělo bejt větší spolehnutí než na nějakej repas.

jirbar*

No já bych vzal ten repasovaný a ještě s ním praštil o zem. Jak je již řečeno tak rychleji se točit nemůže, ale drhnout ano. Takže ve výsledku "vydělám" 2x.

Největší spolehnutí je na to, že či máš třeba i zlatý vodoměr, určitě zaplatíš i za vodu, kterou jsi nespotřeboval ty, ałe nějaký chytrák, který má vodoměry obložené magnety.
Spotřebu vody vyčíslenou přesnějším vodoměrem na patě domu rozpočítá správce podle orientační spotřeby bytového vodoměru (bez ohledu na to, či je repasovaný nebo nový)
a připočítá k tomu i poměrnou část vody, která je spotřebovaná navíc. Teda rozdíl mezi součtem bytových vodoměrů a hlavního.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]