Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdeleni parcely a stavba komunikace

Od: profisat® odpovědí: 2 změna:

ahoy,

chtěl jsem se jen zeptat, nemate-li nekdo zkusenost s rozdelenim parcely urcene k zastavbe.

Potrebuji rozdelit 6000m na 3 casti.

dalsi vec je vybudovani zpevnene verejne pristupove komunikace, je to pry treba kdyz se chce stavet vice nez 50m od verejne komunikace.

otazka zni kam vsude jit a jak velka je to zhruba investice (myslim tim hlavne poplatky)

pokud nekdo vi kolik cca stoji vybudovani cesty ( jednalo by se asi o 60m ve velmi mirnem svahu)

a jeste na konec jedna otazecka je to louka s naletovymi drevinami asi 10m vysoke prumer kolem 20cm, jak se toho nejjednoduseji zbavit? slo by to vytrhat bagrem?

dekuji za vase prispevky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nedávno jsem to zde psal, páč jsem podobné absolvoval. je to běh na dlouhou trať.

Pozemek si rozdělíte kolíky jak uznáte za vhodné. Nejdetete si firmu, která zaměřuje pozemky. Od stavebního úřadu potřebujete předběžný souhlas s dělením pozemku. Ten doručíte firmě na zaměření. Po zaměření hranis pozemku a zaměření Vámi vytyčených ploch namalují výkresy, zašlou na katastr nevovitostí k odsouhlasení. Pak si Vás i ostatní sousedy, (pokud tam jsou) pozvou na místní šetření a klidně sdělí, že hranice pozemku probíhí jinde, nežli máte plot, že hranice je až támhle...

S doklady dojdete na stavební odbor pro souhlas s dělením pozemku. S dokladem od nich a s ostatními na katastr nemovitostí o zapsání pozemku. Musíte mít doklad o nybytí pozemku.

Určite se v drobnostech bude lišit postup dle místa katastru.

za jedno dělení jsem firmě zapalatit 7 500Kč.

doplněno 26.11.10 12:52: " vybudovani cesty" záleží co si od toho a vy a obecní úřad představujete.
Položit panely, nebo zámkovou dlažbu asfalt, kanalizaci, osvěltení atd...
doplněno 28.11.10 20:37:

jedno dělení, jsem měl na mysli jeden pozemek, kolik bude stát více pozemků, bohužel nevím, neznám.

hodnocení

ahoy,

děkuji za strucnou odpoved, tohle jsem chtel slyset.

jedno deleni myslíte jednu caru ve vykresu a nebo za komplet rozparcelovani?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]