Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení lampičky

Od: badynek* odpovědí: 6 změna:

Zdravím všechny rádce a předem děkuji.Zde je můj dotaz:mám lampičku,kterou chci instalovat k posteli,jelikož neměla vypínač vyvrtal jsem do držáku otvor a tento tam dal.Jenže teď jsem si nahrál,nevím jak to připojit.Pokusím se to přiblížit-dva vodiče vedou od žárovky-další dva od vypínače,je tam propojovací čokoláda na dva a nyní chci připojit dvojlinku a jsem totál vedle.Díky ještě jednou za rady.badynek

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

1x

Předpokládám, že lampička má žárovku, zářivku na 220 V a těleso lampky je izolované a přívodní kabel je dvojlinkou, s vidlicí (bez zemnícího kolíku). Takže prostě jeden vodič přímo na žárovku a druhý přerušíte a zapojíte na vypínač. Zjišťovat fázi v případě dvojlinky nemá smysl. Jen při výměně žárovky vytáhnout ze zásuvky.

raadek*
Já bych raději vypínal fázi. R.
buss

Irelevantní, opakuji, je-li použita dvojlinka a fáze může být vlevo/vpravo a bude měnit zásuvky, použije jinde tak jak to dodrží? Jen v případě, když to bude imrvér v jedné zásuvce, ale na funkci světla to nic nemění. Nebo použít trojvodič (ale furt platí fáze jinde).

raadek*
Asi to bude zase irelevantní, ale u dvoulinky, při možnosti záměny fáze, bych vypínal objímku. R.
buss

Jo to by šlo, a přehazovat vypínač. Nebo navrhují vypínat oba vodiče.

hranol*
hodnocení

0x

obrázkem to snad pujde nejlíp...

Zapojení lampičky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]