Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Mohl by jste mě někod poradit ohledně síly stěny sklípku.
Chtěl bych postavit samostatný potravinový sklep o veliosti 4x6m. Sklep by byl v zemi vedle domu (nad stropem by byla v budoucnu dřevěná terasa)
Po stavbě mě zůstala paleta ZB šíře 20cm, chtěl bych dokoupit další a provést výstavbu nosné stěny z tohoto ztraceného bednění (stěna by byla vystužena roxory cca 8mm), strop by byl proveden z betonových stropnic (např MIAKO, apod.) o síle cca 10cm.
Sklep by byl po obodu zavezen a z vrchu zateplen XPS)
Je síla stěny 20cm dostatečná? pokud ano jak nadimenzovat železné výstuže v betonu?
Nebude působit zemní tlak vyboulení stěn atd... (podzemní voda v součastné době níže než 3 metry ale nemůžu s tím počítat trvale).
Děkuji za radu
Hlavní problém bych viděl aby na stěnu sklípku netlačily základy domu ke kterému bude přistaven... základ domu by měl být prohlouben na výškovou úroveň základů sklepa.
Děkuji za připomínku.
Zapoměl jsem ještě dopsat do dotazu že uvažuji stavbu sklepa cca 1 m od domu.
Uvažoval jsem že když stěna sklepa bude začínat 1m od stěny domu že s tím problém nebuce, stejným způsobem jsem měl naprojektováno umístění jímky na vyvažení vedel domu taktéž je metr od základové zdi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.