Nejste přihlášen/a.
Vybíráme do domu plovoucí podlahu a nemůžeme se v té směti výrobců a výrobků nějak vyznat. Poradíte prosím, jaký výrobce laminátové plovoučky je dobrý a kterému se třeba vyhnout? Chci tloušťku minimálně 8 mm a zátěž 32 s garancí minim. 18 let. A jakou nebo podle čeho byste vybírali dřevěnou plovoucí podlahu na podlahové vytápění. Nějak se nemůžeme rozhodnout, jaký materiál zvolit. Přítelkyni se líbila dřevěná plovoucí podlaha bambus, ale někde jsem se dočetl, že bambus není vhodný na podlahové topení. Jaké tedy dřevo nebo jaká by dřevěná plovoučka měla být? Díky.
Kde jsou ty časy, kdy měl stavebník na výběr jen ze dvou možností: vzít nebo nevzít ...
Těžko jednoznačně říct ... každý vám bude chválit něco jiného. Rozhodující bude, kolik chcete do podlahy investovat. Jestli máte vyšší nároky na kvalitu, vyhněte se akcím za 150/m v baumaxu a držte se spíš zavedených značek jako třeba Quickstep, Egger ... Já koupil Kronospan zátěž 32 tl. 8mm, cena cca 350Kč/m a zatím spokojenost (děti, pes, silný provoz), ale nevím jestli je moje 3měsíční zkušenost vypovídající. Mám ji ale jen v kuchyni a na chodbě. Do obýváku a ložnic lamino nechci. Požadavek na 18letou garanci je podle mě zbytečný. Po kom a jak ji potěch letech budete vymáhat?
Dřevěnou plovoučku jsem z cenových důvodů zavrhl, v tom asi neporadím, ale u každé podlahy se udává, jestli je pro podlahovku vhodná nebo ne. Tuto informaci bych si ještě ověřil přímo u výrobce. A jestli se nakonec pro dřevo rozhodnete, nezapomeňte na dostatečně silnou vrstvu izolaci pod trubky podlahovky.
Také jsem si říkal, že dříve se bralo co bylo a nebylo o čem spekulovat
Také nechci nějakou plovoučku za stovku, ale kvalitní. Takže jsem ochotný dát za kvalitní plovoučku do těch 400,- Kč. Právě že je tolik výrobců a nějak se v nich neorientuji. Který je lepší a který horší, která značka je více zavedená a která méně. Dřevěná je v relaci od nějakých 500 do 1000,- Kč.
Můj soukromý názor, je že v cenách od 400Kč/m výše a ne-noname výrobce je kvalita zaručená a pokud není podlaha vystavená extrémním podmínkám, běžný uživatel rozdíly nepozná a může se rozhodovat jen podle estetických kritérií - barva, struktura, pocit na omak.
ale co je právě noname výrobce. Že tam není napsán název? To si myslím, že v kategorii nad 300,- je název u každé. Ale třeba viděl jsem a docela se mi líbila plovoučka Classen 12 mm zátěž 33 za nějakých 400,- Což si myslím, že je pěkná cena na zadané parametry, ale zase jsem se někde dočetl, že výrobce Classen je polský a nic moc. Tak proto říkám, že se v tom nějak nevyznám.
toto jsem taky řešil v r 2007. Prošel jsem hodně moc polahářství i baumax a obi, senhal jsem pár vzorků v cenových relacích cca150-400Kč, doma si je tak nějak orientačně otestoval (tvrdost, odolnost, zápach po formaldehydu) a světe div se, vyhrála jakási za 200 z baumaxu, už nevím jaká. Po těch 3 letech je jediné poškození pár vrypů, když na zem spadl nůž špičkou dolů. Například jedna zde vychvalovaná značka formaldehydem smrděla opravdu hodně - jako chemik jsem na různé smrady hodně citlivý .
TAkže toto byl můj zůsob výběru podlahy, kdybych vybíral podlahu dnes, udělám to stejným způsobem, na reklamu nedám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.