Nejste přihlášen/a.
podle obrazku jsou tramy v 1/2 na nosne zdi? tj. 2x tram na delku 6,8m?
pokud ano zde jsou roztece pro max. delku 4,5m:
14x20 roztec 70cm
16x21 roztec 80cm
16x22 roztec 90cm
16x23 roztec 100cm
pak rost, dle zvolene roztece, zaklop (OSB, 1 prkna), pak krocejovou izolaci aspon. 20mm, pokud jako krocejovou izolaci pouzijes hobru napr. 230-250kg/m3 neni pri pouziti lamin. podlahy nutna zadna roznaseci deska, jinak 1x, 2x desku dle typu krocejocky
dalsi zvukovou izolaci (nejlepe >30kg/m3) muzes dat mezi tramy nebo rost
Děkuji za odpověď, ale nějak jsem to nepochopil s těmi 4,5 m. Proto to moje se pokusím doplnit, aby to bylo více srozumitelné. Trámy vedou jen do poloviny místnosti, kde pod nimy je 15 cm příčka, trámy jsou tak dlouhé 6,8/2 m . Tyto trámy chci dát pryč a dát tam nové o délce 6,8m. Jak moc mám počítat s tou příčkou, tak to nevím. Příčka je z plných cihel.
Jaký profil roštu mám zvolit? Jaká tloušťka OSB desek popř. prken by byla? a jaký spoj. materiál mám použít.
Díky za další rady.
4,5m jsem napsal schvalne, a tak kdyz pouzijes stejne rozmery jak jsem uvedl pri delce 3,4m + 2x20cm (ukotveni ve zdi a na zdi) bude celkova delka tramu 3,8m a budes mit rezervu. Pokud je 15cm z plnych cihel lze ji brat jako nosnou a muzes na tuto zed polozit tramy. Nedovedu si moc predstavit jak by jsi tam dostaval 7m tramy. Nebo podel (nad) nosne zdi muzes dat traverzu a do ni vlozit tramy. Kdyby jsi nahodou na pudu dostal 7m tramy stejne to casem na te 15tce bude lezet.
Rost dle roztece, pri rozteci 1m rost aspon z tramku 10x8cm, pri 70cm 8x8cm, roztec rostu bych dal cca 45cm a jako zaklop 1" prkna nebo OSB 22mm. Pak krocejovou izolaci min. 20mm napr. Hobru, dle typu hobry a pouziti naslapne vrstvy 2xOSB, sadrovlakno nebo jen lamin. podlahu. U lamin. podlahy pouzit hobru 230-250kg/m3
priklad skladby:
1. nosne tramy (zde pripadne dalsi hlukova izolace napr. mineralni >30kg/m3)
2. rost
3. zaklop (1" prkna, OSB)
4. krocejova izolace (Hobra 230-250kg/m3)
5. lamin. podlaha
pokud by jsi chtel pouzit koberec nebo lino musi byt na krocejove izolaci 1x nebo 2x OSB deska, nebo 2xsadrovlakno
Stando moc díky za rady. A jestli ještě můžu poprosit o ten spojovací materiál. Co s čím a jak svrtat.
Použiji trámy 20x14 rozteč 70 cm, rošt 8x8 rozteč 45 cm, záklop prkna, izolaci a pak 2x 0SB desky křížem, ale nevim tloušťku.
A jěště jedna otázka: V jedné místnosti bude koupelna a nevím co můžu a co nemůžu dát pod dlažbu. např. OSB ano či ne.
díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.