Nejste přihlášen/a.
Dobry den chtel jsem se zeptat jak vypocitat objem betonu do mistnosti.5x4,5m a vyska betonu 15 cm.?Chci to vedet skrz domichavac abych vedel kolik toho objednat.Dekuji
Dobrý den, i když jsem hledal na webu úplně něco jiného, zaujal mě tento dotaz a ještě víc jeho odpovědi. Výpočet se sice správný, ale realita je trochu jiná. V každém případě je rozhodující konzistence betonové směsi, respektive její vlhkost. Ta hodnota vlhkosti je ale nejdůležitější na začátku výroby betonu. Mnoho zákazníků, kteří si objednají beton se potom diví, že si spočítali spotřebu betonu a - ono tam vlezlo úplně něco jiného. Takže skutečná spotřeba bude v rozpětí 3.9 - 4,1 m3. Byl bych rád až uvedenou podlahu uděláte na zpětný odkaz.
andre. Dobrá poznámka. Ale předpokládám, ža tazatel s nejakou rezervou počítá. To je to samé, když bude kupovat třeba dlažbu. Taky nemůže koupit dlažbu, odpovídající skutéčné ploše místnosti. Vždycky je nějaký prožez apod. A tam to jde navíc dokoupit. Nejhorší je, když se betonuje a člověk s hrůzou kouká, že mu chybí "pár lopat betonu"
sebod Dobrá odpověď, ale to se bohužel nedá porovnat. Co se týká betonování menších ploch, tam takový rozdíl není, ale když betonuješ základovou desku 10 x 13 x 0,20 = 20 m3 a betonárna nemá vlhkoměr na korekci tak je výsledek někde jinde. Ale to už sem nepatří.
doplněno 23.11.10 10:07:Výsledek je 26 m3, chybička se vloudila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.