Dobry den, na podzim lonskeho roku jsme od stavebni firmy odkoupili dostaveny dum i s pozemkem. 27.11.20007 byl podan navhr na vklad do KN. V lednu 2008 ale byl na vyse uvedenou stavebni firmu podan navrh na exekuci. Jelikoz byl i zminovany pozemek do teto doby vlastnictvim stavebni firmy byl i tento pozemek zahrnut do exekuce a na KN takto zaplombovan. Muzete prosim poradit, jake ma tato situace pro nas pravni dusledky a co muzeme ve veci podniknout? Dekuji za odpoved. Marcel
... a kdo asi tak koupí pozemek na kterém je postavený cizí dům (na který si "nesáhne" )? Exekutor může zkusit dražbu pozemku, úspěch je diskutabilní, pokud na dražbě nebude nějaký spekulat, tak to můžete v té dražbě koupit vy za vyvolávací cenu... No a kdyby to koupil někdo jiný, tak zase tahá za kratší konec, protože ke svému domu se přes cizí pozemek dostanete třeba přes soud.
yurek*
A jste si jistý, že ten dům rovněž stále ještě nezůstal v majetku firmy? Obvykle developer prodává dům i s pozemkem... Pravda, tazatel to nespecifikoval. Já vycházím z toho, že převod domu včetně pozemku nebyl dokončen a exekuce bude... Stavebník má smůlu, jelikož nedostane dům, ani peníze - tohle exekutora nepochybně zajímat nebude.
marcel*
Mate pravdu, spatne jsem se vyjadril. Domu se exekuce tyka tez, take zustal teoreticky v majetku firmy. Kontaktoval jsem exekutora, zda se, ze situaci chape a doporucil mi podat Zadost o vyneti predmetne nemovitosti z konkursni podstaty, s prilozenymi vypisy z KN. Po posouzeni zadosti ho budu opet kontaktovat a uvidime, co dal. Diky zajem, o prubehu budu informovat.
hawatt*
je vidět, že exekutor je machr. Přesně tak podat tzv. excidační žalobu - s tím odůvodněním, že se exekucí správní řízení o zápisu toliko přerušuje, ale pro případ, kdyby nebylo přerušeno se vlastnictví nabývá zpětně, tj. ke dni podání na katastr... Excidační žalobu nepište sám... není to žádná sranda
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.