Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavba komína - jak rychle lze postavit

Od: tomp odpovědí: 5 změna:

Zdravím chci se zeptat opravuju komín(stavím novou nadstřešní část) a chtěl jsem se zeptat kolik šárů můžu vyzdít za den.Doteď jsem zdil každý den odpoledne po práci 3 šáry,ale vzhledem k nepříznivé předpovědi počasí bych to rád urychlil.Jedná se o obyčejný nevložkovaný komín z pálených cihel zděný na beton...

Ano vím nemělo by se to takhle dělat ale jedná se o komín který tímto způsobem bez vložek fungoval 80 let a nebýt toho že mi na něj spadl strom a shodil ho tak funguje dodnes...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Komín lze vyzdít najednou pokud nemá 3m na výšku , je dobré ho vnitřkem vymazávat poté zvenku řádně zaspárovat a nakonec vytvořit nebo koupit komínovou hlavu s řádným přesahem min 5cm na každou stranu.

kjanik112*
hodnocení

0x

Vyzdívejte a kontrolujte svislost, jenom ta rozhoduje.Předpokládám, že do cementovky dáváte nemrznoucí směs, 28 dní na krystalizaci betonu určitě vyjde už do mrazů.Přeji Vám zdárné dokončení díla.

hodnocení

0x

Krystalizace betonu :D

ladislavtikal*
hodnocení

0x

kdyz budte sikovnej a rychlej tak i deset dichet zalezi jak budee mit ritky nebo husty beton dobre je vevnitr a z venku sparovat hned a az budete delat kominovou hlavu at z betonu nebo kamene tak nezapomente na okapnicky at vam to netece po komine a nemate ho cernej

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]