Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Způsob pokládky pvc

Od: zbyna* odpovědí: 9 změna:

Zdravím, chtěl bych se zeptat na zkušenosti s pokládkou pvc. My jsme si na to nakonec objednali firmu neboť jsme nevěděli co se starým lepidlem které zbylo na betonové (v paneláku ne moc kvalitní) podlaze a na několika místech bylo tak zpuchřelé, že se dalo odtrhnout, někde drželo ještě pevně. Seškrábli jsme ho tam, kde to šlo, a viděli jsme to (ne všude to šlo poznat a přitom nedrželo) ale šlo to hrozně pomalu. Báli jsme se, že když na to dáme penetraci, stěrku a pak pvc, tak ta stěrka nám praskne. Když však přišel odborník, rozlil na to penetraci, asi za půl hodiny už stěrkoval a ani ne 2 hodiny po stěrce (údajně to je dnes rychleschnoucí) už pokládal pvc. Pak nás upozornil na místa, kam nemáme šlapat protože tam musel dát více vrstev stěrky a odešel. Je to tatko dnes už normální s tím vysycháním penetrace a stěrky (teď už pod pvc)?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pity*
hodnocení

3x

Zdravím. Já jsem vyučen v oboru podlahář a podlahy pokládám už asi deset let, ale takovou rychlost bych nezvládl. Je pravda, že existují rychleschnoucí samonivelační stěrky, ale ty jsou tak 3x dražší než ty klasické, které se pohybují kolem 350 - 450,-kč. Na ty se dá pokládat PVC po asi 3hod, ale záleží na vrstvě hmoty. Nicméně, aby penetrace pod stěrkou fungovala musí schnout min.1hod a to jsou penetrace na bázi pryskyřice, které jsou také dost drahé. Já si spíš myslím, že použil rychletuhnoucí opravnou hmotu, která ale není samonivelační, ale používá se na opravy podkladu. Pokud dlaněmi přejedete po podlaze a ucítíte nerovnosti, tak Vám tam nejspíš nedal nivelační hmotu. Předpokládám, že PVC asi nelepil celoplošně, tak není problém lišty odlepit , PVC v rohu odklopit a podívat se na podklad. Jinak i pouhým okem proti světlu musíte vidět případné nerovnosti, ale to záleží i na druhu podlahoviny. Jinak by ale všechno mělo být na dodacím listu, co a jak použil , ale to jste snad konzultovali. Já to ve většině případů dělám tak, že odpoledne podklad napenetruji a ráno vystěrkuji, aby penetrace pořádně vyschla. Zákazník pak až příjde z práce domů může po nivelaci chodit. PVC pokládám po 36 - 72 hod. dle vrstvy nivelace. A to používám standartní nivelační hmoty, které jsou pochozí po 3-6 hod, ale ty pak musí samozřejmě vyzrát. Toť mé zkušenosti.

zbyna*
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi. No, nepotěšili jste mě. Celé i s tou hmotou to stálo něco málo přes 8000,-. O tom, co použil nic nevím, vypsal jen nějakou jednoduchou účtenku a kyblíky byly jen bílé. Taky jsem se scháněl, kde je to rozepsané. Ale jak jsem již psal, nebyl jsem u toho. Takže kdybych to uměl, budu se modlit, aby to nezačalo zlobit.

ladislavtikal*
hodnocení

0x

rychle schne ale kde je tvrdnuti? to se vam muze stat ze vam to cane plesnivet protoze nema kam odchazet vlhko to byl nejaky blb to sem jeste nevidel no je to blbe no jen aby vam to neplesnivelo

pt®

No nevím, nevím. Třeba stěrka Murexin, je pochozí za dvě hodiny, ale PVC se obvykle pokládá druhý dem. Kromě toho, až stěrka zatrvrdne a vyschne, tak by se měla přebrousit, podlaha vyluxovat od prachu a kousků a pak teprve pokládat PVC. No to víte, je řemeslník a řemeslník, odborník a odborník. Teď se jen modlete, aby se nezačaly dělat boule, jinak reklamaci. - stařenka

zbyna*
hodnocení

jo, já u toho přímo nebyl ale prý to stihl i přebrousit a něco prý zametl. Bylo toho asi 33m2 a vše to stihl od 7h do 12:30h.

pt®

Tak to předpokládám, že ten řemeslník nepoužil stěrku, která se vyleje na celou podlahu. Zřejmě použil stěrku v hustotě "pasty", a nanesl jen místy na podlahu, pak přebrousil, jen opravené "záplaty" a položil PVC. Nepíšete, zda okolo PVC zalištoval a čím, a tak vše uzavřel. Uvidíte časem, pokud by se začaly dělat boule, jedině reklamace. - stařenka

zbyna*

Stěrku přinesl už hotovou v kyblících, rozetřel ji po celé ploše (3 místnosti), nejedná se prý o vyrovnávací stěrku ale jen o hladící, proto ta rychlost schnutí? PVC nakonec ke stěnám přilepil takovou tou klasickou gumovou lištou jak se ohne a část je na pvc a část na zdi. Pořád z toho nemám dobrý pocit, nevím kdy to pod tím PVC pořádně vyschne...

ladislavtikal*

to je blbost ta sterka vam musi vytvrdout a nez tvrdne ak je stale vlhka takze jak sem psal muze vam to plesnivet pod ti a jestli daval lino na lepidlo tak to uz tuplem neni dobry

pt®

Byla to tato vyrovnávací hmota?

bralep.cz/... - stařenka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]