Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daň z nemovitosti - kdy a kde zaplatit

Od: romanmuller* odpovědí: 4 změna:

dobrý den v červnu 2010 jsem koupil byt do osobního vlastnictví kdy a kde mám zaplatit daň z nemovitosti
děkuji za radu
roman muller, litovel

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

1x

Předpokládám, že máte byt zapsaný v KN. Takže pro vás je rozhodující stav k 1. lednu 2011. Přiznání k dani z nemovitosti je třeba podat na FÚ nejpozději do 31. ledna 2011. Daň je splatná do konce května příštího roku. Nic vám nebrání vyplnit daňové přiznání již teď, poslat a nebo předat ho na FÚ a potom už jenom počkat, až vám FÚ pošle složenku. Tu uhradit a nebo zaplatit daň hotově na pokladně FÚ.

Zde máte ke stažení formulář a i případné informace.

mesec.cz/... a nebo i zde: finance.cz/...

doplněno 18.11.10 09:05:

Ještě bych doplnila, že zákon o dani z nemovitosti byl nedávno novelizován a zde se můžete podívat na změny:

28.10. - Zákon o dani z ne/...

Zákon č. 338/1992 Sb., o dani z nemovitostí, byl novelizován zákonem č. 199/2010 Sb. S účinností od 1. ledna 2011 se mění např. ustanovení o zdaňování spoluvlastníky.

doplněno 18.11.10 09:07:

Ještě jednou odkaz: business.center.cz/...

patronka*

Jen připomínám, že pro rok 2011 bude k přiznání k dani z nemovitosti nový formulář a ten jsem ve Vašich odkazech nenašla.Na Finančním úřadu mi sdělili, že bude ke stažení z interetových stránek až v prosinci 2010, nebo počátken ledna 2011.Pokud jsem ho přehlédla, prosím o upřesnění kde ho najdu.

lidka*

Ani já jsem nový formulář nenašla. *nevi* Hledala jsem i na České daňové správe a FÚ. Takže není šance podat přiznání už nyní. Ale takovou zkušenost mám i v minulosti ze zaměstnání. Když jsme chtěli ulehčit občanům, aby nemuseli pro daňové formulář na FÚ do sousedního města, tak nám posílali formuláře po pár kouscích. A to ještě nebyla šance stáhnout formulář z netu. *klik*

pt®
hodnocení

0x

Romane, na Finančním úřadě. - stařenka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]