Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Mám takový problém s plynovým kotlem na ohřev radiátorů, když se topí tak v radiátoru je slyšet proudění vody a šelest. Radiátor jsem ovzdušnoval ale je to pořád stejné.
Můžete mi prosím někdo poradit, co s tím?
Ono to proudění vody radiátorem je potřebné, jinak by radiátor netopil...
Některé kotle mají možnost nastavit otáčky nebo výkon čerpadla, jiné ne. Pokud nebudete utajovat třeba typ kotle, někdo, kdo ten typ kotle pozná, dá radu. Takhle jen Sybila.
Ono topení není jen radiátor a kotel, ale celý systém. Takže zkuste, či nemáte přivřené ventily na ostatních radiátorech a čerpadlo žene nejvíce vody přes ten nešťastný hlučný radiátor. Třeba otevřete naplno všechny ostatní a zkontrolujte, zda je méně hluku. Nebo trochu přivřete ventil na tom hlučném, zmenší se průtok a možná i hluk. Třeba si s tím trochu pohrát. a dejte vědět, jak to pokračuje, najednou se nedá všechno popsat...
doplněno 17.11.10 18:25:nechápu, drahé a na Sahaře...
však teplotu výstupní vody můžu snížit, aby nebyla tak vysoká, a můžu také použít prostorový termostat, aby mi udržoval potřebnou teplotu. Potom nepřetápím, nevětrám a nemám vyšší náklady...
doplněno 17.11.10 20:25:v návodu k instalaci na stránce vaillant.cz/...
v tabulce 7.1 uvádí 4 stupně nastavení režimu dvoustupňového čerpadla
a v bodu 7.2.7 popisují možnost přizpůsobení čerpacího výkonu ve dvou stupních...
tento kotel v cene do 50 000 Kč dokáže tolik věcí automaticky, že nemůže být problém nastavit rentabilní provoz s komfortní teplotou... jen studovat návod nebo zavolat odborníka...
doplněno 17.11.10 22:03:jsem rád, že jsem pomohl...
S tím máte pravdu když otevřá všechny radiátory naplno tak to nehlučí ale má to dvě chyby je to drahé a v domě má jak na Sahaře
S názvem a přesným typem kotle dám vědět zatím hledám příručku, kde to je napsané
doplněno 17.11.10 18:53:Název kotle je Vaillant ecoTec plus
doplněno 17.11.10 21:25:vstupuji sem jenom okrajově, protože doporučím, co už je možná nainstalováno. Termostatické ventily na všechna tělesa. Ty se nastaví podle potřeby. Pokud je v místnostech teplo, tak se ventily sami uzavřou, přestane proudit voda a přehřeje se kotel, který se automaticky vypne. I přesto mám v jedné místnosti jen 4 malá-nízká litinová žebra s úplně otevřeným ventilem. Termostat u 9 kW elektrického kotle si sám přepíná topná tělesa 6 + 3 kW a stejně nakonec, zejména nyní při teplém počasí vypne kotel úplně.
Samozřejmě u elektrického kotle je největší problém s HDO a jejich 40 min. vypínání 5x denně. I když je natopeno, tak za 40 min. poklesne teplota v soustavě natolik, že po zapnutí kotel najede na 9 kW, a pak postupně se zvyšováním teploty v otopné soustavě začne snižovat výkon. Že by vypínání mělo nějaký ekonomický důvod? Asi ano, protože to je vyšší spotřeba el.energie a šetřit energetici nemusí, protože ve "špičce" klidně nechají nabíjet bojlery.
Pokud se sem ještě podíváte... Tak hlučnost není vinou radiátoru ani kotle... Smiřte se s tím, že termoventily, které jistě jsou naistalovány, jsou prostě hlučné...
Byl perfektní časopis Interiér stavby či Stavař, kde se dalo něco nastudovat... Pokud to nebude vymazáno jako reklama, které je všude jako...
Měli jsme normální ventily, které byly zarezlé a nebyly funkční, příp. pouze omezeně. Ale bylo ticho. Po instalaci termoventilů jsme měli dojem, že máme za zdí kotelnu...
Termoventily nastavte podle potřeby a hlavně na ně potom už nesahejte. Jejich úkolem je, aby přiškrtily přívod topné vody, je-li v místnosti požadovaná teplota dosažena jiným zdrojem, např. sluncem, pečete, vaříte... Nezapomeňte, že jeden dospělý člověk v místnosti vydává tolik tepla co 100W žárovka, takže sejde-li se početnější skupina lidí, stoupne také teplota (a vzdušná vlhkost). Jaké trápení měli, či ještě mají v Besedním domě v Brně... Suchem praskají interiérové dveře, nádherná řemeslná práce, ale jsou tam fuky, že se dá prostrčit malíček. Hudebníkům se vysušují nástroje... Při akci, kdy se nahrnou posluchači prudce stoupne teplota (i od světel) a vzdušná vlhkost... Jak to technicky vyřešili nevím...
smiřte se s tím že termoventily jsou hlučné pro svou funkci kdy se stoupající teplotou blížící se nastavené na hlavici se škrtí prutok a to je provázeno hlukem.Trochu se to dá omezit přepnutím otáček na čerpadle zvolíte nižší stupeň ale každý kotel musí mýt zachován minimální průtok přes výměník tepla tak pozor nato.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.